durlemfus Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Napisano 6 Lipiec 2008 Witam forumowiczów, od niedawna jestem posiadaczem sprzętu Rutus Solaris, zapoznałem się parokrotnie z instrukcja oraz postami na forum. Otóż parokrotnie w czasie jednego z wypadów miałem dziwne „problemy” ze sprzętem wykrywał prawidłowo ale zdarzało się że np. znajdywał dobry sygnał i po skorzystaniu z namierzania zaczynałem kopać, po wykopaniu małej wysokości ziemi ponownie sprawdzając detektorem obszar niczego już nie wskazywało, ani na wykopana dziurę ani na ziemię z dziury, dodam że sytuacja powtarzała się parokrotnie. Inną dziwna sprawą jaka mi się zdarzyła parokrotnie było, że gdy rutus znalazł sygnał i po namierzaniu najdokładniejszego miejsca wykopałem dany krąg namierzanie pokazywało mi cały czas dalsze miejsce na obrębie koła i tak coraz dalej w miarę obkopywania. Działam na dynamiku z ustawieniami czułości na godzinę 2 a dyskryminacje na godzinę 12 dodam że wyświetlał mi się kwadracik przeważnie powyżej 5. Kabel mam sztywno zamontowany i baterie są nowe. Z góry dziękuję za odpowiedz i zdaje sobie sprawę, iż problemy mogą wynikać z nieumiejętnego korzystania z wykrywacza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.