Skocz do zawartości

Sytuacja prawna w kwestii poszukiwań na Ukrainie

Bobuch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Mam w planach na najbliższe tygodnie wyjazd turystyczno-poszukiwawczy na Ukrainę i kilka pytań do bywalców.Mianowicie jak wyglądają przepisy w sprawie wwozu na Ukrainę wykrywacza,następnie samo prowadzenie poszukiwań i oczywiście kwestia wywozu fantów do Polski.Wiem że jeszcze kilka lat temu wykrywacz jako taki był uważany za sprzęt wojskowy i posiadanie było ponoć zabronione.Poza tym wdzięczny będę za wszelkie informacjelużno związane z tematem.
Napisano
Wszystkie ruchome zabytki Polskie są już dawno w Polsce i wiele tam nie znajdziesz !
Ukraińcy nie gęsi - też wiedzą co to handel zabytkami i wszystko już posprzedawali i sami wywieźli do Polski .

Z wykrywką bez problemu - można wwozić i szukać , ale najpewniej któryś z kolei patrol Milicji ( wszystkomogącej ) - skonfiskuje Ci i fanty i wykrywacz !

Wyjazd będziesz miał niezapomniany !

Pozdrawiam
Napisano
A możesz mi przekazać jakieś konkrety,bo pojechać i tak pojadę ,nie wiem tylko, czy jako zwykły turysta, czy ze sprzętem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie