szmarut23 Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 A to ja ciut z innej beczki: jest taki związek chemiczny jak sie nie mylę srebrzan rtęci czy cuś podobnego który naniesiony na cegłę (czy tylko to nie wiem) nie da się zamalować jeśli do niego będzie docierało promieniowanie uv. Może jakiś chemik się znajdzie i wytłumaczy co i jak bo ja z chemii to coś" pamiętam i nie chcę tego zmieniać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujekblacha Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Tiaaaaaaa. Zaraz będziecie się spierać czy człowiek pochodzi od małpy :)))))Historii z kamieniami jest dużo a takich z odbiciem stopy też kilka znam. Znam też historię o wędrującym kamieniu. Budowano w XVI wieku Kościół i przeniesiono duży kamień. Kamień co noc wracał na swoje miejsce, więc postanowiono, że Kościół widać powinien właśnie na tym miejscu powstać.Wspomniany kamień jest teraz narożnym wzmocnieniem konstrukcji ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.