Skocz do zawartości

Id Rzymka i innych monet !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!
Ostatnio trafiła mi się taka oto piękna moneta:)
Wydaje mi się, że jest to denar rzymski, ale proszę o dokładniejszą identyfikacji i podanie optymalnej ceny.
Pozdrawiam.

Napisano
(jesli jest wielkości 1grosza naszego to denarek jesli wiekszy jak 50gr to 2 denar:) ) Antoniuns Pius :) pierwsze:) popular... grosz korony Poniatowskiego i pewnie Kopieja Cara Aleksandra II ....
Napisano
Pamiętam, że była kiedyś strona, na której było podane ile w poszczególnym województwie znaleziono monet rzymskich i wszyscy zachęcali, aby tam zamieszczać znalezione monety. Czy możecie podać mi link do tej strony?
Napisano
takich rzymków to bym nie pokazywał, bo Cię mogą archeolodzy posądzić, że rozkopałeś stanowisko archeologiczne.

PozdrO

PS. Zresztą za większość rzeczy które wykopiemy w ziemi można mieć problemy:(
Napisano
kto wykopał?:) ja swoje kupiłem ! Elendil też kupił wszystkie monety tutaj to kupione nie znalezione :) :P
Napisano
a no to co innego Panowie, ale kupować oraz sprzedawać chyba też nie można?:P Wydaję mi się, że to rodzinna pamiątka, prababcia 70 lat temu znalazła pieląc w ogródku:P

PozdrO

PS. Ale tak na poważnie lepiej nie pokazywać takich cudaków, mimo, że są ładne, bardzo ładne:)
Napisano
Jeżeli chcecie sobie nakopac rzymków do woli to proponuje poludnie niemiec np; Karlsruhe lub Manheim.Dziennie wychodzi 20-30 sztuk z kazdego praktycznie pola.Ave!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie