Skocz do zawartości

Karłowiec

anton1984

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich. Czy ma ktoś może jakieś info. nt. miejscowości Karłowiec woj. dolnośląskie, pow. Lwówek Śl., gm. Mirsk. Chodzi mi konkretnie o informacje nt. pałacu który jest już w bardzo opłakanym stanie. Obecnie znajduje się w rękach prywatnych i z tego co mi wiadomo w niedługim czasie ulegnie rozbiurce.
Pozdrawiam
  • 1 month later...
Napisano
W latach 80 w bliskiej odległości wyorano" skrzynkę z przedmiotami z pałacu. Większość porcelany i szkła potuczono na miejscu, co zabrano nie wiem. Kilka metrów dalej wykopano kilka beczek z winem. Co do samego pałacu to buszowałem tam jako młody chłopak, babcia kolegi tam mieszkała, było jeszcze dużo mebli i wszelakiego mienia. Już wtedy budynek był w stanie fatalnym tak jak wiekszość budynków gospodarczych.

Pozdrawiam

Olf11
Napisano

olf czy mówisz o tym obiekcie? Czy masz jakieś bliższe info na temat tej porcelany? Jeśli jesteś zainteresowany to mam aktualne zdjęcia stanu wnętrz. Zależy mi na każdej informacji ponieważ z tego co się orientuję to już niedługo tego zabytku nie będzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie