anton1984 Napisano 26 Czerwiec 2008 Autor Napisano 26 Czerwiec 2008 Witam wszystkich. Czy ma ktoś może jakieś info. nt. miejscowości Karłowiec woj. dolnośląskie, pow. Lwówek Śl., gm. Mirsk. Chodzi mi konkretnie o informacje nt. pałacu który jest już w bardzo opłakanym stanie. Obecnie znajduje się w rękach prywatnych i z tego co mi wiadomo w niedługim czasie ulegnie rozbiurce.Pozdrawiam
olf11 Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 W latach 80 w bliskiej odległości wyorano" skrzynkę z przedmiotami z pałacu. Większość porcelany i szkła potuczono na miejscu, co zabrano nie wiem. Kilka metrów dalej wykopano kilka beczek z winem. Co do samego pałacu to buszowałem tam jako młody chłopak, babcia kolegi tam mieszkała, było jeszcze dużo mebli i wszelakiego mienia. Już wtedy budynek był w stanie fatalnym tak jak wiekszość budynków gospodarczych.PozdrawiamOlf11
anton1984 Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Napisano 1 Sierpień 2008 olf czy mówisz o tym obiekcie? Czy masz jakieś bliższe info na temat tej porcelany? Jeśli jesteś zainteresowany to mam aktualne zdjęcia stanu wnętrz. Zależy mi na każdej informacji ponieważ z tego co się orientuję to już niedługo tego zabytku nie będzie.
olf11 Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 Niedługo będe w Gryfowie i spróbuję sie czegoś dowiedzieć. Jak się dowiem dam znać.PozdrawiamOlf11
anton1984 Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Napisano 1 Sierpień 2008 W takim razie czekam na informacje i pozdrawiam. Ja niestety w Karłowcu będę dopiero za jakieś pół roku, niestety.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.