nino83 Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2008 proszę o pomoc,jak konserwować(spowolnić proces utleniania sie)skóry.pokrowiec jest miękki i w pięknym stanie.szukałem na forum,ale znalazłem tylko wykopkową i suchą skórę.czym zakonserwować tą ramkę(lanolina,pasta do butów,może jakiś specjalny preparat?)z góry dziękuję i pozdrawiam. nino83 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeks6 Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Wysmarować lanoliną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nino83 Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Dziękuję ślicznie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nebelwerfer Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Witam!Spróbuj poszukać też w sklepach jeździeckich olejów, mydeł itp do konserwacji/pielęgnacji elementów skórzanych.Aczkolwiek lanolina też jest bardzo dobra.Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nino83 Napisano 26 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2008 dzięki za informacje.pzdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina__90 Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Witam! Na allegro pojawił się preparat, w sumie to pasta do konserwacji skóry na bazie lanoliny i wosku pszczelego odsyłam do linku:http://www.allegro.pl/item394302556_super_pasta_do_skory_muzealna.htmlpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.