tomekk Napisano 23 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Witam!Znalazłem dziś resztki ładownicy, wiem że stan jest opłakany ale jest to moja pierwsza ładownica i dlatego pytam czy coś da się te resztki jakoś zakonserwować, nie opodal leżały polskie łuski więc sądziłem że to Polska ładownica, poza tym nie ma groszkowania jak na niemieckich ale proszę o potwierdzenie moich domniemywań.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Wilele to nie zostało. Umyć wodą z detergentem i natłuściś lanoliną. Właściwie nie bardzo da się zaszkodzić, potraktuj ją jako obiekt doświadczalny. Jak znajdziesz następny kawałek skóry to doświadczenie się przyda.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 23 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2008 a czy można ocenić czy to polska czy niemiecka??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Dzięki Cyrograf zrobiłem jak mówiłeś, kolor ma teraz ewidentnie brązowy piękny wrześniowy ;) brak jakichkolwiek groszków więc wrzesień jak nic.PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2008 resztki ale dołączyły do mojej ekspozycji ;) niestety trochę ściemniały teraz bo świeżo wtarłem w nie lanolinę.ps: łódki z nabojami widoczne w ładownicy to skompletowane wystrzelone łuski ze znalezionymi kulami.PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2008 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.