basteksf Napisano 23 Czerwiec 2008 Autor Napisano 23 Czerwiec 2008 witam mam 900 zł i powiedzcie mi jaki sprzęt najlepiej kupić żeby nie żałować ??z góry dziękspozdrawiam
thomson Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 A co chcesz kopać militarkę czy drobnice?
RESTY Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 Musisz podać więcej szczegółów co do rodzaju twoich zainteresowań .Najlepiej by było gdybyś poznał poszukiwaczy z twojej okolicy i zapoznał się ze sprzętem którego oni używają.Na tak zadane pytanie będziesz miał milion sprzecznych odpowiedzi i każdy będzie chwalił swoje.Jeśli chcesz szukać głównie kolorków i mieć maksymalny zasięg na duże przedmioty do max ok. 1 metra to patrz za wykrywaczami dynamicznymi.Jeśli chcesz kopać głębiej to detektor musi mieć statykę.Możesz też wybrać któryś z detektorów uniwersalnych których jest już mniejszy wybór w tej cenie co podałeś .Pytanie podstawowe : Czego oczekujesz po wykrywaczu żeby być z niego zadowolonym?
basteksf Napisano 23 Czerwiec 2008 Autor Napisano 23 Czerwiec 2008 mi zależy raczej na monetkach klamrach odzanaczeniach i takich różnych a tu jest problem bo w okolicy nie ma żadnych odkrywców ;/
RESTY Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 Poszukiwaczy jest teraz wszędzie pełno tylko sie mniej afiszują :-).Nie napisałeś czy chcesz sprzęt nowy czy używany.Poza tym czy stawiasz na automatykę w wykrywaczu czy chcesz mieć możliwość konfiguracji poszczególnych parametrów pracy?Najprościej jest doradzać : kup to czy kup tamto ale trzeba znać wszystkie oczekiwania pytającego.Jednemu wystarczy Maluch126p do przemieszczania sie ,a drugi będzie żałował że kupił BMW, więc się nie gniewaj że cię tak pytam o szczegóły twoich oczekiwań.Zresztą co byś nie kupował i jakich rad nie słuchał ostateczna decyzja należy do ciebie.
szuflanos Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 Basteksf tak jak ci radzą koledzy kup sobie używaną Cibolkę a nie będziesz żałował. Jest to prosty wykrywacz z zasięgiem, który jest naprawdę imponujący. Pięknie reaguje na monety i inną kolorową drobnicę. Przy ustawionej dyskryminacji przed iron pięknie sygnalizuje większe metale typu pochwy od bagnetu i większe odłamki ale ominie drobne gwoździe i inne metalowe badziewia. Na metalowe przedmioty trochę urczy" a na dobry kolor daje czysty wyczuwalny dźwięk. Jest lekki, łatwy w obsłudze i dobrze namierza przedmiot bez użycia przycisku pinpoint. Popatrz na Allegro może coś upolujesz jeszcze na gwarancji.
basteksf Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Napisano 24 Czerwiec 2008 no to precyzuję no ja wole automatykęmi jest wszystko jedno czy nowy czy używany a nawet lepiej że używany bo zawsze można coś lepszego kupić za mniejszą kase jestem początkujący więc oczekuje czegoś prostego w obsłudze
Kryvań Napisano 24 Wrzesień 2008 Napisano 24 Wrzesień 2008 :)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 08:13 25-09-2008
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.