lain Napisano 16 Czerwiec 2008 Autor Napisano 16 Czerwiec 2008 Hej.Sorry ze tak z bomby.Lece dzisiaj do Madrytu i zaczałem się zastanawiac czy nie wziąc w bagaż jakiejś małej wykrywki typu Cibola.i pytanie czy wiecie może jak traktują detektor w samolocie w bagażu podręcznym? (mam przesiadke we Frankfurcie) Czy w Hiszpanii mozna legalnie kopac? Proszę o wszelkie info i sugestie.
latający holender Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 Na Hiszpańskiej Gran Canarii możesz śmigać nawet koło radiowozu,a piszczała zapakowana w bagaż do luku ani tam ani z powrotem nikogo nie zainteresowała,ale nie radzę pakować do bagażu podręcznego bo nie przejdzie na pewno !
tomekk Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 A to i ja się podłącze do pytania, gdyż jadąc do siostry na wakacje również zastanawiam się o zabraniu wykrywki, tyle ze we Francji ponoć prawo cięte na poszukiwaczy :/PozdrOtomekk
lain Napisano 16 Czerwiec 2008 Autor Napisano 16 Czerwiec 2008 Ehh. I tak dałem ciała bo nie wziałem tesoraka.Pisze juz z lotniska franfurt hahn;) Troche z plecaka jednak wystawał jak testowałem jak by to wygladało.Problem z tym ze trzeba dodatkowo placic za bagaz do luku.Dzieki jednak za info.A co myslicie o plazach na ibizie badz majorce ( nie wiem jak tu wstawic znak zapytania) a literke -z- maja z -y- zamieniona na klawiaturze.dobra.ide na jakies krzeslo spac bo samolot do madrytu dopiero o 15tej.pozdro!
latający holender Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 No to pojechałeś z damską torebką ? :)) Wiesz najlepiej sam jak rozkłada i pakuje się Twój sprzęt,ale żałuj,bo jeśli będziesz na uczęszczanych plażach i miał dłuższy ( np.dwutygodniowy )czas na wypoczynek to była szansa na zwrot kosztów zakupu sprzętu.
latający holender Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 ..oczywiście Lain,w określeniu yła szansa" biorę pod uwagę Twoje umiejętności i doświadczenie ze sprzętem.
lain Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Napisano 17 Czerwiec 2008 Ladne zdjecie:P umiejetnosci i doswiadczenia mi nie brak.Ale w niedziele uderze chociaz na pocieszenie na pchli targ EL Rastro w Madrycie.Moze cos sie uda fajnego wyrwac.pozdro.
latający holender Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 I co ? Trafiłeś coś ciekawego ?W drugiej połowie sierpnia pobiegam po terenach Gdańsko-Elbląskich,to twoje rejony,może jakiś wspólny wypad ?
latający holender Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 no to pilnuj tematu Zbyniek,po 15 sierpnia w tej sprawie się odezwę ! Lain,mam nadzieję że też znajdziesz trochę czasu !
lain Napisano 21 Czerwiec 2008 Autor Napisano 21 Czerwiec 2008 Napewno znajde.(sorry nie mam tu polskich znakow)Jarmark jutro rano.Jestem w kafejce w narodowosciowo mieszanej dzielnicy La Latina.godzina netu 1,1 euro wiec nie jest zle.W drugiej polowie sierpnia jest w Gdansku jarmark dominikanski - zgrajcie to tak zeby na niego wpasc,jest calkiem spoko.Jak we wtorek sie ockne w gdansku to wrzuce jakies ciekawsze fotki.pozdro.
latający holender Napisano 22 Czerwiec 2008 Napisano 22 Czerwiec 2008 Plan jest na całe 2 tygodnie od 15 sierpnia,liczę na posprzątane już z upraw jakieś poletka...i inny niż u mnie drobny kolor.Odezwę się w sierpniu. Pozdr.
lain Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Napisano 24 Czerwiec 2008 Stoisko z samym rzymem,monety fibule... facet biega z detektorem.
lain Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Napisano 24 Czerwiec 2008 Zbrojownia pałacowa.Fotki z biodra - nie mozna było robic.
lain Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Napisano 24 Czerwiec 2008 Jeden ze skarbów w narodowym muzeum archeologicznym
lain Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Napisano 24 Czerwiec 2008 Hełmy nimieckie w witrynie jednego ze sklepów militarnych.
latający holender Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 Ten skarb z muzeum,złoto i srebro z tamtego czasu pochodziło z eksploatacji podbitego Meksyku,Peru i obecnej Boliwii.Te niezgrabnie bite srebrne 8 realowe pesos i złote dublony ładowano na okręty płynące do Europy.Pewnie niejeden wrak z takim towarem czeka na dnie na swego odkrywcę !
lain Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Napisano 6 Sierpień 2008 Jarmark trwa.Nie druga polowa sierpnia sorry za pomyłke.Czekam na info w sprawie wypadu!pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.