thomson Napisano 11 Czerwiec 2008 Autor Napisano 11 Czerwiec 2008 Jak w temacie- czy można kupić jakieś rzeczy z 2 wś? np na jakis targach itp?
mietek Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 Znojomy byl i poprzywozil troche rzeczy glownie wloskie-celty, kabury, pasy, wlasnie z targow, ale nie znam szczegolow (czyli z jakich miejscowosci).Polecam napisac do informacji turytycznej w danym miescie, moze beda mieli liste aktualnych imprez.
De Horsting Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 Polecam północno zachodnie Włochy ale z dala od miast!Na wioskach u ludzi są rzeczy bardzo ciekawe.w najbliższych dniach gdy wróci szwagier,pokażę co można przywieźć z Włoch.przykładowo ostatnio (za darmo) wpadły nam koła od S18 i wiele innych ciekawostek.
De Horsting Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 z ludźmi tam trzeba umieć rozmawiać,najlepiej gdy zna się choć trochę włoski,francuski lub angielski.Bez butelki dobrego wina sie nie obejdzie.a na targach ceny są trochę zabójcze :/ zwłaszcza II wojna.Na południu kraju wszystko jest dużo tańsze no ale jechać po to specjalnie gdzieś pod Neapol czy potenze to się nie opłaca.pozdrawiam
thomson Napisano 12 Czerwiec 2008 Autor Napisano 12 Czerwiec 2008 Chodzi mi o to zeby kupić jakąs militarkę w pobliżu Ankony.
De Horsting Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 niestety tych terenów moja rodzina nie zna.
capitan2 Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 Trochę zbocze z tematu, ale czy ma ktoś może zdjęcia albo jakieś info o sprzęcie i ciałach żołnierzy walczących w Alpach podczas I w.ś. ? Obiło mi się o uszy, że takie sarkofagi" są czasem przypadkowo odkrywane.
walker69 Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Były takie tematy i bardzo łatwo je znaleźć w wyszukiwarce wpisując alpy" i dolomity":http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=406003#406013Natomiast jeśli chodzi o tych zmumifikowanych żołnierzy których znaleźli to też było na forum ale niestety już nie wiem jak szukać. Chodzi o tych biedaków:http://www.repubblica.it/2004/h/sezioni/cronaca/soldatimummie/soldatimummie/soldatimummie.htmlMam na kompie ich lepsze zdjęcia. Mieli przy sobie wszystko tak jakby pochowano ich całkiem niedawno. Widać krew, skórę i cały ekwipunek. Niesamowity widok zobaczyć zmumifikowanych wojaków sprzed tylu lat.
sla1971 Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 W Rzymie jest co niedziela duzy bazar (PORTA PORTESE)tam mozna czasem wyrwac calkiem fajne fanty.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.