Skocz do zawartości

Czy we Włoszech można kupić jakąs militarke?

thomson

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Znojomy byl i poprzywozil troche rzeczy glownie wloskie-celty, kabury, pasy, wlasnie z targow, ale nie znam szczegolow (czyli z jakich miejscowosci).
Polecam napisac do informacji turytycznej w danym miescie, moze beda mieli liste aktualnych imprez.
Napisano
Polecam północno zachodnie Włochy ale z dala od miast!Na wioskach u ludzi są rzeczy bardzo ciekawe.w najbliższych dniach gdy wróci szwagier,pokażę co można przywieźć z Włoch.
przykładowo ostatnio (za darmo) wpadły nam koła od S18 i wiele innych ciekawostek.
Napisano
z ludźmi tam trzeba umieć rozmawiać,najlepiej gdy zna się choć trochę włoski,francuski lub angielski.Bez butelki dobrego wina sie nie obejdzie.a na targach ceny są trochę zabójcze :/ zwłaszcza II wojna.Na południu kraju wszystko jest dużo tańsze no ale jechać po to specjalnie gdzieś pod Neapol czy potenze to się nie opłaca.
pozdrawiam
Napisano
Trochę zbocze z tematu, ale czy ma ktoś może zdjęcia albo jakieś info o sprzęcie i ciałach żołnierzy walczących w Alpach podczas I w.ś. ? Obiło mi się o uszy, że takie sarkofagi" są czasem przypadkowo odkrywane.
Napisano
Były takie tematy i bardzo łatwo je znaleźć w wyszukiwarce wpisując alpy" i dolomity":
http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=406003#406013
Natomiast jeśli chodzi o tych zmumifikowanych żołnierzy których znaleźli to też było na forum ale niestety już nie wiem jak szukać. Chodzi o tych biedaków:
http://www.repubblica.it/2004/h/sezioni/cronaca/soldatimummie/soldatimummie/soldatimummie.html
Mam na kompie ich lepsze zdjęcia. Mieli przy sobie wszystko tak jakby pochowano ich całkiem niedawno. Widać krew, skórę i cały ekwipunek. Niesamowity widok zobaczyć zmumifikowanych wojaków sprzed tylu lat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie