michael13 Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Napisano 8 Czerwiec 2008 Witam! Niedawno trafił mi się hełm niemiecki Luftschutz.Pierwszy raz odnawiam hełm więc proszę o pomoc.Czy mógłbym prosić O INSTRUKCJĘ odrestaurowania hełmu:1.Jakiego środka mam użyć do usunięcia rdzy.2.Jaki jest numer RAL farby do hełmu Luftschutz.3.Czy dać jakąś farbę podkładową.4.Jak przerobić obręcz do tego hełmu z polskiej 50-siątki.5.Jaki dać fasunek do hełmu albo jak przerobić fasunek od polskiej 50-siątki.(nity już mam) Pozdrawiam
blaszak Napisano 8 Czerwiec 2008 Napisano 8 Czerwiec 2008 Ja bym zostawił tak jak jest.Jest fajny mimo braku farby i fasunku.pozdrawiam!
thomson Napisano 8 Czerwiec 2008 Napisano 8 Czerwiec 2008 Daj se spokoj. Zrób tak jak Ci mowi kolega wyżej. Malowanie farbą to dewastacja przedmiotu.
Parowóz Napisano 9 Czerwiec 2008 Napisano 9 Czerwiec 2008 to hełm powojennego niemieckiego fojermena a nie hełm luftschutzu
michael13 Napisano 9 Czerwiec 2008 Autor Napisano 9 Czerwiec 2008 ale Luftschutz wykorzystywał takie hełmy a poza tym były one używane podczas II wojny przez niemców(nie koniecznie Luftschutz)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.