michael13 Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Witam! Niedawno trafił mi się hełm niemiecki Luftschutz.Pierwszy raz odnawiam hełm więc proszę o pomoc.Czy mógłbym prosić O INSTRUKCJĘ odrestaurowania hełmu:1.Jakiego środka mam użyć do usunięcia rdzy.2.Jaki jest numer RAL farby do hełmu Luftschutz.3.Czy dać jakąś farbę podkładową.4.Jak przerobić obręcz do tego hełmu z polskiej 50-siątki.5.Jaki dać fasunek do hełmu albo jak przerobić fasunek od polskiej 50-siątki.(nity już mam) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michael13 Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2008 kolejne zdjecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michael13 Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2008 kolejne zdjęcie hełmiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Ja bym zostawił tak jak jest.Jest fajny mimo braku farby i fasunku.pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Daj se spokoj. Zrób tak jak Ci mowi kolega wyżej. Malowanie farbą to dewastacja przedmiotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 9 Czerwiec 2008 Share Napisano 9 Czerwiec 2008 to hełm powojennego niemieckiego fojermena a nie hełm luftschutzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michael13 Napisano 9 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2008 ale Luftschutz wykorzystywał takie hełmy a poza tym były one używane podczas II wojny przez niemców(nie koniecznie Luftschutz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.