SSzuder Napisano 27 Maj 2008 Autor Share Napisano 27 Maj 2008 Witam!Poszukuję wszelakich informacji na temat saperów w Armii Czerwonej (szturmowych, liniowych, pionierów itp.).Interesuje mnie dosłownie wszystko na ten temat, jakim sprzętem dysponowali, jaką bronią, co posiadali, czego nie.Chodzi mi głównie o środek wojny (42 - 43 rok), ale będę naprawdę wdzięczny za informację dotyczące całej II w.ś.Pozdrawiam!Szuder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 http://web.etel.ru/~saper/Kiedyś znalazłem taką stronę-myślę że będzie pomocna.pozdrawiamkruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSzuder Napisano 29 Maj 2008 Autor Share Napisano 29 Maj 2008 Super! Co prawda nie jestem dość dobrze obeznany z cyrylicą (nauka tego języka już mnie ominęła), ale przeglądnąłem z grubsza obrazki i zdjęcia i coś czuje że poszukam jakiegoś tłumacza :-)Dzięki wielkie!PozdrawiamSzuder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.