blaszak Napisano 26 Maj 2008 Autor Napisano 26 Maj 2008 Witam panowie.Czy opłaca się kupić używanego Rutusa solarisa do naprawy??Sprzęt ma ponad dwa latka.Działa, tzn włącza się ale zaczyna świrować" - pokazuje masę różnych sygnałów a czasami nie reaguje lub reaguje z opóźnieniem. możliwe że coś gdzieś nie łączy na potencjometrze ponieważ daje sygnał (piszczy) przy regulowaniu czułości.Warto taką wykrywkę kupić??Jaki może być koszt naprawy??Z góry dziękuję.
Centauri Napisano 26 Maj 2008 Napisano 26 Maj 2008 Nie opłaca się. Zdradził to nawet sam spzedawca na forum PS: Mam do Was pytanko,może głupie no ale ... a mianowicie zakatowałem ostatnio mojego solarisa:( nie opłaca się go naprawiać czas kupić coś nowego"
blaszak Napisano 26 Maj 2008 Autor Napisano 26 Maj 2008 Hm,a jaki mniej więcej może być koszt naprawy??
Spiderski Napisano 26 Maj 2008 Napisano 26 Maj 2008 Zadzwoń do Rutusa i się spytaj!!!W sumie koszt 400 zł to nie jest dużo jak na Solarisa, zależy co jest USZKODZONE?!Zadzwoń do Rutusa!pozdrArtur
DJ MHz Napisano 26 Maj 2008 Napisano 26 Maj 2008 Miałem to samo ale w U2, i powodem była uszkodzona cewka.
Sv Napisano 30 Maj 2008 Napisano 30 Maj 2008 Niekoniecznie cewka - podobny problem miał kolega i chodziło o coś" w elektronice - pucha. Najprostsze rozwiązanie by sprawdzić, gdzie leży problem, to znalezienie w pobliżu " posiadacza sprawnego Solarisa i wzajemna podmiana Twoich / Jego elemntów wykrywki.Na marginesie - Ty masz kasę, Sprzedawca problem.Jak kupować to sprawny, ew. wysłany do A. Rutyny ale z diagnozą co mu dolega. Cenę umniejszasz o koszt naprawy pod warunkiem, że po remoncie wykrywka trafi bezpośrednio do Ciebie.Sv
blaszak Napisano 31 Maj 2008 Autor Napisano 31 Maj 2008 Witam!Wykrywacz już kupiony.Na początku tygodnia pojedzie do serwisu Rutusa na przegląd.Ciekaw jestem tylko jaki będzie koszt naprawy :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.