Skocz do zawartości

Las w okolicy RULICE teren BITWY NAD BZURA.

szaran

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam pytanie czy ktos z was przeszukiwal las w rejonie wsi Rulice jest to teren Bitwy nad Bzura niedaleko Walewic , Soboty. Jesli tak to prosze o wrazenia.Dziekuje i pozdrawiam.
Napisano
Siemanko Musashi bylem tam w tygodniu szperalem okolo 4godzin ale nic nie trafilo sie, niemialem zbyt wiele czasu .Las napewno byl schronieniem dla wojska i cos sie tam dzialo. Rozmawialem tez z ludzmi ktorzy tam mieszkaja zapowiada sie CIEKAWO !!!!!! Na obrzezach lasu znajduje sie cmentarz niemieckich zolnierzy poleglych podczas IWŚ.Ogolnie teren bardzo ciekawy niedaleko miejscowosci takie jak Walewice ,Sobota to bardzo ciekawe miejsca w ktorych toczyly sie walki podczas KAMPANNI WRZESNIOWEJ W 1939 roku. odezwij sie na maila wymienimy telefony pozdrawiam.
  • 5 months later...
Napisano
niedlugo bedzie wiadomo kto zginal na Rulicach
Ruszylem ten temat
a wogole to szukajcie w glebi lasu na obrzezach to co mialo
wyjsc to wyszlo.milem ostatnio tam dobre trafienie
Napisano
Cześć edii !
Gdzie dokładnie szukałeś??Kiedyś trafiłem tam na okopy,ale same drobiazgi wyszły.Jak coś to mój nr gg 9976015.
pozdrawiam!
  • 2 weeks later...
Napisano
czesc blaszak
kieruj sie lasem w strone stanislawowa trafisz na glowna droge zwana gajewska szukaj na poboczach i na samej drodze
wtych lasach nalozyly sie na siebie obie wojny plus powstanie styczniowe widzialem mape tych lasow z 1820r
praktyczni las jest niezmieniony

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie