szaran Napisano 20 Maj 2008 Autor Napisano 20 Maj 2008 Mam pytanie czy ktos z was przeszukiwal las w rejonie wsi Rulice jest to teren Bitwy nad Bzura niedaleko Walewic , Soboty. Jesli tak to prosze o wrazenia.Dziekuje i pozdrawiam.
musashi Napisano 25 Maj 2008 Napisano 25 Maj 2008 Szaran,jak cos to mozna sie wybrac,okopy jakies sa...mozna sprubowac..pzdr
szaran Napisano 25 Maj 2008 Autor Napisano 25 Maj 2008 Siemanko Musashi bylem tam w tygodniu szperalem okolo 4godzin ale nic nie trafilo sie, niemialem zbyt wiele czasu .Las napewno byl schronieniem dla wojska i cos sie tam dzialo. Rozmawialem tez z ludzmi ktorzy tam mieszkaja zapowiada sie CIEKAWO !!!!!! Na obrzezach lasu znajduje sie cmentarz niemieckich zolnierzy poleglych podczas IWŚ.Ogolnie teren bardzo ciekawy niedaleko miejscowosci takie jak Walewice ,Sobota to bardzo ciekawe miejsca w ktorych toczyly sie walki podczas KAMPANNI WRZESNIOWEJ W 1939 roku. odezwij sie na maila wymienimy telefony pozdrawiam.
edii Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 niedlugo bedzie wiadomo kto zginal na RulicachRuszylem ten temata wogole to szukajcie w glebi lasu na obrzezach to co mialo wyjsc to wyszlo.milem ostatnio tam dobre trafienie
blaszak Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 Cześć edii !Gdzie dokładnie szukałeś??Kiedyś trafiłem tam na okopy,ale same drobiazgi wyszły.Jak coś to mój nr gg 9976015.pozdrawiam!
edii Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 czesc blaszakkieruj sie lasem w strone stanislawowa trafisz na glowna droge zwana gajewska szukaj na poboczach i na samej drodzewtych lasach nalozyly sie na siebie obie wojny plus powstanie styczniowe widzialem mape tych lasow z 1820rpraktyczni las jest niezmieniony
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.