grzesiujunior Napisano 10 Maj 2008 Autor Share Napisano 10 Maj 2008 mam dość nietypowe pytanie, gdyż posiadam komorę nabojową do mausera polskiego z puncami z 1926. Mam możliwość dokupienia lufy tylko że do wersji niemieckiej. Czy nie ma ktoś z was pojęcia czy gwint będzie pasował, gdyż nie mam możliwości ewentualnego przegwintowania, ani nie bardzo widzi mi się kupić coś co nie będzie pasowało do modelu, który chciałbym skompletować. Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis 35 Napisano 28 Maj 2008 Share Napisano 28 Maj 2008 niemiecka lufa i polska komora to chyba nie komplet a poza tym nie baw się z takimi fantami bo to nie jest zgopdne z obowiązującymi przepisami polskiego prawaPozdrawiamVis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 28 Maj 2008 Share Napisano 28 Maj 2008 Na allegro niedawno ktoś sprzedawal repliki luf do polskiego mausa. To byloby już lepsze rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 Chwalenie się takimi fantami jest bardzo nie rozważne, na przyszłość radze unikać takich wypowiedzi, i zastanowić się jakie mogą wyniknąć z tego konsekwencje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilwkpg Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 ej ludzie przeciez lufy mozna posiadac nie?? tak mi sie wydaje, przeciez one ciagle sa na allegro i adminowie ich nie usuwaja. jesli jest jakis przedmiot ktory jest niebezpieczny itp to go usuwaja. a lufa?? nieeeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 No cóż nasze allegro, tak naprawdę nie jest dobrze prześwietlane" a polskie prawo pozostawia wiele do życzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 Zgodnie z prawem lufa to istotny element broni" w związku z czym za posiadanie można dostać do lat 8. Zwyczajowo za wykopka dają zawiasy. Niestety idzie o to że zdecydowanie łatwiej i bezpieczniej złapać zbieracza jak bandyte a wykrywalność tak samo rośnie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.