felczer Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 Ravfal jeżeli chodzi ci o część Biłgoraja oznaczoną na WIG'ówce jako Piaski" (właściwie to Rożnówka-Piaski) to nie wydaje mi się żeby o to chodziło. Gdyby tak było to po kiego groma szli by przez Tereszpol? Żeby spalić pod remizą trochę broni? Najprostsza droga z Józkowa to na Liksandrów" i Majdan Nowy/Księżpolski. A jeszcze prostsza na Edwardów i Brodziaki. Po co nadkładać drogi? Jak się jest zmęczonym to szuka się drogi najkrótszej a nie odwrotnie. Moim zdaniem w ogólnym zamęcie, w skrajnym zmęczeniu człowiek mógł coś źle usłyszeć, skojarzyć i tak zapamiętał. Zdarza się.
Ravfal Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 kilka zdań dalej W Terespolu jeden z ułanów poprosił mnie o pozwolenie opuszczenia szeregu i odwiedzenia na kilka minut rodziny."
Ravfal Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 felczer dalej szukasz nie tam gdzie tyrzeba
felczer Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 Ravfal gratuluję spostrzegawczości. Odpowiedź miałem cały czas przed oczami. Tyle czasu chodzę po świecie i nie wiedziałem że ta część wsi nazywała się kiedyś Piaski. A przynajmniej nigdy się z tym nie spotkałem. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.