Skocz do zawartości

Zamość,Tomaszów Lubelski co w trawie piszczy cz.2 !!

gibki9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ravfal jeżeli chodzi ci o część Biłgoraja oznaczoną na WIG'ówce jako Piaski" (właściwie to Rożnówka-Piaski) to nie wydaje mi się żeby o to chodziło. Gdyby tak było to po kiego groma szli by przez Tereszpol? Żeby spalić pod remizą trochę broni? Najprostsza droga z Józkowa to na Liksandrów" i Majdan Nowy/Księżpolski. A jeszcze prostsza na Edwardów i Brodziaki. Po co nadkładać drogi? Jak się jest zmęczonym to szuka się drogi najkrótszej a nie odwrotnie. Moim zdaniem w ogólnym zamęcie, w skrajnym zmęczeniu człowiek mógł coś źle usłyszeć, skojarzyć i tak zapamiętał. Zdarza się.
  • Odpowiedzi 255
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
kilka zdań dalej W Terespolu jeden z ułanów poprosił mnie o pozwolenie opuszczenia szeregu i odwiedzenia na kilka minut rodziny."
Napisano
Ravfal gratuluję spostrzegawczości. Odpowiedź miałem cały czas przed oczami. Tyle czasu chodzę po świecie i nie wiedziałem że ta część wsi nazywała się kiedyś Piaski. A przynajmniej nigdy się z tym nie spotkałem. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie