Skocz do zawartości

używany ACE 250

ebramus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zamierzam kupić ww. wykrywacz , Sprzęt był używany , minął okres gwarancji
Mam pewne obawy ( ponieważ zaczynam przygodę z wykrywaczami i się na tym nie znam )
i pytanie: jakie są najczęstsze uszkodzenia w tego typu urządzeniach.Chodzi mi o uszkodzenia związane z elektroniką i o ewentualne koszty naprawy.
Napisano
cewka może mieć odpryski ale to tylko trzeba osłone kupić ale jeśli jest ona w bardzo złym stanie to nowa cewka i osłona.
Napisano
Więc odpryski powłoki cewki mają jakiś wpływ na prace wykrywacza ? Czy po za uszkodzeniem cewki zdarzają się inne uszkodzenia ? nie mówię tu o uszkodzeniach mechanicznych .
Napisano
Spoko . Dzięki za poradę tylko te odpryski na powłoce cewki nie dają mi spokoju?
Odpadnie powłoka i co? Zawilgotnieje i przebica dostanie ?
Przepraszam za takie pytania ale gdzie mam się dowiedzieć jak nie od was ? ;)
Napisano
obudowa cewki jest z ABS .Jest to wytrzymały materiał.Jeśli sie porysyje to nic ,nawet pęknięcie możesz sam naprawić (niewielkie) o ile po pęknięciu nie była zamoczona.W środku cewka jest zabezpieczona.Sam drut z którego jest wykonana ma teraz podwójna emalie.cewka jest unieruchoniona jakimś wypełniaczem zależnie od producenta.Uszkodzone miejsce możesz lekko zaczyścić,odtłuścić i skleić np poxipolem.
Napisano
zgadza się. ja też niezwykle się przejąłem gdy pojawił się niewielki ubytek na cewce ace. Proscan poradził mi uzupełnić to żywicą epoksydową a inni forumowicze uspokoili mnie o małej szkodliwości takiego uszkodzenia. wydaje mi się więc, że niewielkie ubytki, właściwie i w porę uzupełnione nie stanowią jakiegokolwiek problemu. no może nie wygląda to tak estetycznie jak błyszczcząca nówka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie