Skocz do zawartości

czy ktos juz???

Frozzer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
tak sie zastanawiam, czy ktosjuz probowal sie ubiegac o legalne posiadanie wykopka, i zanosil go do rusznikarza, badz podejmowal inne kroki w celu pozbawienia go cech uzytkowych

no a jak ktos to robil, to jak wygladala ta cala procedura?
Napisano
acha, oczywiscie nei spodziewam sie wielu odpowiedzi za tym, ze ktos juz tak postepowal

ale ostatnio czytalem ustawe probojac ja zrozumiec, i mi nie wychodzi, dlatego mam sporo pytan i niejasnosci :)
Napisano
Według naszego prawa aby wykopka zdezaktywować należy :
1. pociąć zabytka na odcinki 10 cm od kolby po lufę i skleić kropelką
2. zawrócić lufę w połowie o 180 stopni
3. oblać kwasem azotowym i czekać na zmianę ustawy o wykopkach......
powodzenia
Napisano
Żeby dostać pozwolenie na deko trzeba poddać broń zabiegom u rusznikarza itd. Ale zeby to zrobic trzeba ta broń posiadać legalnie. A znalezienie wykopka nie jest legalne. Tak wiec po znalezieniu należy przekazać go właściwym organom, ponadto mozna zwrócić się z prośbą do tychże organów że po stwierdzeniu ze broń nie służyła do popełnienia przestępstwa chcemy zostac posiadaczami owego wykopka. I oczywiście staramy się wtedy o wyrobienie pozwolenia na broń. Jak już mamy pozwolenie i właściwe organa zgodziły sie na przekazanie nam znalezionej prez nas broni, udajemy sie z nią do rusznikarza i ją fachowo dezaktywujemy, a potem broń ta idzie do CLK gdzie fachowcy sprawdzają że rzeczywiście nie jest to broń. Po tym wszystkim dostajemy pozwolenie na broń która juz nie jest bronią, i stajemy sie legalnie właścicielem wykopka. Przy okazji wykopek taki kosztuje nasz 10-20 razy więcej niż chodzi na giełdzie ;).
Tym optymistycznym ;)) akcentem kończę.
pozdro
Napisano
a mnie pewien urzędas na pytanie o legalność wykopkowej" broni powiedział: a nie możesz zbierać kart telefonicznych lub znaczków ? no k... rece opadają !!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie