kaczor70 Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Napisano 6 Kwiecień 2008 wykopałem takie cos i jesli ktos wie co to dokładnie jest to prosze o info
martian. Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 Trochę kiepskie zdjęcie i identyfikacja, ale tyle tylko mogę być pomocny. Mój dwa razy większyPozdrohttp://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=503512#503512
jakofako Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 To jest typowa miniaturka odznaki pilota wojskowego,tzw.gapy, wpinana w cywilne ciuchy,najczęściej w klapę cywilnej marynarki.Rzecz bardzo popularna i wytwarzana przez wielu grawerow na terenie Kraju.
jakofako Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 Gapa" martiana jest ponad 3 razy większa jak sądzę ,bo wygląda na odznakę mundurową pilota,a świadczy o tym zarówno kształt,wykonanie,jak również oczka na łańcuszek zakończony szpilką wpinaną w mundur.Dodaję fotkę swojej gapy" dla porównania.Niezbyt cenne materialnie,ale bardzo miłe,ciekawe i drogie mi znaleziosko.Gratuluję!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.