tryton Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Napisano 6 Kwiecień 2008 Proszę o id srebrnej monetki o średnicy ok.19mm
tryton Napisano 21 Kwiecień 2008 Autor Napisano 21 Kwiecień 2008 Widzę że posiadam bardzo rzadką i niesamowicie trudną do zindetyfikowania monetkę.Ale może ktoś się orientuje jaki to wiek lub państwo,chociaż w przybliżeniu bedę wiedział gdzie szukać.
kopijnik2 Napisano 22 Kwiecień 2008 Napisano 22 Kwiecień 2008 zacznij od prawidłowego zorientowania monety na foto (góra/dół rys)...a potem sam sobie (być może) zidentyfikujesz...
kopijnik2 Napisano 22 Kwiecień 2008 Napisano 22 Kwiecień 2008 i jeszcze - dobrym zwyczajem jest przedstawienie obiektu...jak rycerz sygnalizował swoje pochodzenie, tak i ieznane" obiekty mają swoje miejsce znalezienia, niosące pewne przesłanki...Zawisza Czarny z Garbowamonetka" z ...powyższa uwaga do potrzebujących id.Ta moneta jest prawie skończona"...
tryton Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Napisano 22 Kwiecień 2008 Dziękuję doświadczonemu koledze za pewne wskazówki,jestem początkujacy w temacie monet.Jest to moja pierwsza monetka srebrna, którą osobiście uszkodziłem co widac na zdjęciu przez niewiedzę oczywiście jak postępować z tak delikatnym znaleziskiem.Prawdę mówiąc to nie wiem jak na nią patrzec i jak obrócić żeby ją odczytać a podane sugestie niewiele mi mówią na moim etapie poznawania jakże obszernego tematu numizmatów.Co do miejsca znalezienia to okolice Zielonej Góry.Za jakiekolwiek inne wskazówki będę wdzięczny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.