zygrzes Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Proszę wybaczyć , nie polemizuję z wypowiedziami, chcę tylko pomóc pod względem prawnym. A w odpowiedzi proszę przeczytać n/ przepis. POZDRAWIAMArt. 111. 1. Kto bez pozwolenia albo wbrew warunkom pozwolenia poszukuje ukrytych lub porzuconych zabytków, w tym przy użyciu wszelkiego rodzaju urządzeń elektronicznych i technicznych oraz sprzętu do nurkowania, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.2. W razie popełnienia wykroczenia określonego w ust. 1 można orzec: 1) przepadek narzędzi i przedmiotów, które służyły lub były przeznaczone do popełnienia wykroczenia, chociażby nie stanowiły własności sprawcy; 2) przepadek przedmiotów pochodzących bezpośrednio lub pośrednio z wykroczenia; 3) obowiązek przywrócenia stanu poprzedniego lub zapłaty równowartości wyrządzonej szkody.PS- tm razem z ustawy o ochronie zabytków...
ColdDemons Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Ja pierdziele o co Wam chodzi??? Cytujecie te bzdurne paragrafy na okrągło. Każdy je już zna na pamięć!!! I co, stosuje się??? Nie nie stosuje i nie będzie stosował!!! @żeton ma rację dalsza rozmowa nie ma sensu, wszystko zostało już powiedziane!!!Pozdrawiam!!!
zygrzes Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Przepraszam za 3 odpowiedzi ale nie wiem jak usunąć.
zygrzes Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Przepraszam za 3 odpowiedzi ale nie wiem jak usunąć.
Jarosz Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Napisano 15 Kwiecień 2008 piszecie i piszecie a mi sie tego czytac nie chce:P odpowiedz juz znam i to mi wystarczy:) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.