Skocz do zawartości

beczki miedziane

Gość x

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
może wiecie co może się znajdować w beczkach miedzianych bo dostałem cynk,że podkoniec 44r. zołnieze wermachtu zakopali pokażną ilośc beczk miedzianych w lesie zwraca uwagę fakt, że wówczas miedz była towarem wysoce deficytowym
ciekaw jestem czego tam można się spodziewać - może gazów bojowych lub dokumentów
powiem jedynie , że to jest w południowo-wschodniej polsce.
Napisano
mozesz spodziewac sie wszystkiego od piwa do gazow bojowych
wiele moga ci powiedziec ksztalty
Napisano
co do kształtów to przypominało to właśnie beczki takie iakie były stosowane do paliwa ale te informacje mają już pnad 50 lat są one zakopane na dożej powieżchni pojedyńczo afcet który mi mi otym powiedział ma teraz pomad 80 lat i twierdzi, że to wszystko odbywało sie w tajenmicy
dopiero po tylu latach to wyjawił.
Napisano
narazie nic więcej nie moge powiedzieć bo dopiero wybieram sie po nie
Napisano
Miedz sie nadaje do przechowywania na dluzszy czas.Prawdopodobnie te beczki sa zalutowane to jest jedyna forma ,aby uzyskach 100% szczelnosc.Byc moze w tych pojemnikach sa przechowywane dokumenty,ktore dadza jakies swiatlo na sprawy niewyjasnione.
Lub moga byc dokumentacje techniczne nowych wynalazkow z tamtych lat.W kazdym razie napewno bardzo ciekawe niechwal sie tym ,z zawisci ktos Cie moze skrocic.Kosztownosci sie nie spodziewaj,poniewaz w takim ukladzie dziadus nie bylby swiadkiem i zaloga niemiecka rowniez bylaby rozwalona.Skoro dziadek zyje, tzn. ze nie byl teren tak bardzo strzezony. Moga to byc bardzo ciekawe rzeczy.Bedziesz madry. To napisz pozniej ksiazke i jako fakty przytaczaj dokumenty,wieksze pieniadze zrobisz niz je sprzedajac.
  • 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie