Gość Napisano 10 Lipiec 2002 Napisano 10 Lipiec 2002 może wiecie co może się znajdować w beczkach miedzianych bo dostałem cynk,że podkoniec 44r. zołnieze wermachtu zakopali pokażną ilośc beczk miedzianych w lesie zwraca uwagę fakt, że wówczas miedz była towarem wysoce deficytowym ciekaw jestem czego tam można się spodziewać - może gazów bojowych lub dokumentówpowiem jedynie , że to jest w południowo-wschodniej polsce.
Gość Napisano 10 Lipiec 2002 Napisano 10 Lipiec 2002 mozesz spodziewac sie wszystkiego od piwa do gazow bojowychwiele moga ci powiedziec ksztalty
Gość Napisano 10 Lipiec 2002 Napisano 10 Lipiec 2002 co do kształtów to przypominało to właśnie beczki takie iakie były stosowane do paliwa ale te informacje mają już pnad 50 lat są one zakopane na dożej powieżchni pojedyńczo afcet który mi mi otym powiedział ma teraz pomad 80 lat i twierdzi, że to wszystko odbywało sie w tajenmicy dopiero po tylu latach to wyjawił.
Gość Napisano 10 Lipiec 2002 Napisano 10 Lipiec 2002 narazie nic więcej nie moge powiedzieć bo dopiero wybieram sie po nie
Gość Napisano 12 Lipiec 2002 Napisano 12 Lipiec 2002 Miedz sie nadaje do przechowywania na dluzszy czas.Prawdopodobnie te beczki sa zalutowane to jest jedyna forma ,aby uzyskach 100% szczelnosc.Byc moze w tych pojemnikach sa przechowywane dokumenty,ktore dadza jakies swiatlo na sprawy niewyjasnione.Lub moga byc dokumentacje techniczne nowych wynalazkow z tamtych lat.W kazdym razie napewno bardzo ciekawe niechwal sie tym ,z zawisci ktos Cie moze skrocic.Kosztownosci sie nie spodziewaj,poniewaz w takim ukladzie dziadus nie bylby swiadkiem i zaloga niemiecka rowniez bylaby rozwalona.Skoro dziadek zyje, tzn. ze nie byl teren tak bardzo strzezony. Moga to byc bardzo ciekawe rzeczy.Bedziesz madry. To napisz pozniej ksiazke i jako fakty przytaczaj dokumenty,wieksze pieniadze zrobisz niz je sprzedajac.
Michal3 Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 Minął już rok. Ciekawe co zrobił autor tego wątku? Może się odezwie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.