sivydym Napisano 31 Marzec 2008 Autor Napisano 31 Marzec 2008 Jak w temacie,jakie macie opinie jak sie chodzi po wstawieniu plytki Multi Tone.?Piszcie.
hektor111 Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 Kolega 3-4 tygodnie temu dostał swojego 6000 di pro slpo przeróbce u Mranda bardzo sobie chwali szczególnie multi-tonez resztą może sam się wypowieZwierzak do tablicy ;-)))))pzdr
Zwierzak Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Witam!Multi-tone bardzo sobie chwalę. To naprawdę ułatwia poszukiwania monet na dynamiku. Oszczędza cewkę, bo nie musisz patrzeć po każdym piknięciu na wskaźnik co to za typ metalu, możesz skupić się na prowadzeniu cewki. Wskaźnik służy wtedy do precyzyjniejszego określenia znaleziska, bo dźwięk dla kapsla polmosu" będzie taki sam jak dla wielu monet.Mix-mode... To tryb szukania dla ludzi którzy wiedzą co robią (albo dla masochistów). Dla mnie to raczej na militarkę -daje szanse znalezienia drobnego kolorku na pobojowisku, niż na monetki - pole musiałoby być czyste". A tak najczęściej nie jest :-( Ale jeśli masz miejscówkę prawie bez śmieci, to ok. Piszę to po miesiącu użytkowania, za rok może zmienię zdanie.Osobną sprawą jest wykonanie przystawki i jej montaż. W skali od 1 do 10 daję ... 10! Estetycznie, pewnie i pomysłowo.Kolejna sprawa - kontakt z Mrandem. Daję 10. Mam nadzieję że to co napisałem nie będzie uznane za reklamę :-)Jeśli potrzebujesz więcej informacji, pisz.Pozdrawiam!Zwierzak
Zwierzak Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Ps. Nigdy nie lubiłem chodzić do tablicy :-)
mrand Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 Zauważ, że w MixMode dostajesz jeszcze jedną ważną informację, której z początku się nie docenia. Gdy chodzisz na tym zakresie (dyskryminacja skręcona na 0), coś jest sygnalizowane i ton się nie zmienia, znaczy to, że spory obiekt znajduje się głęboko (ponieważ statyka sięga, dynamika jeszcze nie). Zaś obiekty wykrywane ze zmianą tonu to te, które widzi dynamika czyli obiekty płytsze. Wysokość tonu w zależności od jakości" przedmiotu. PozdrawiamMrand
justomen Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 Witam. Serdeczne podziekowania dla Pana Mranda. usługa wykonana perfekcyjnie,szybko. Jestem zadowolony. pierwszy dzien latania po polach i wiedziałem co kopie. w lesie na statyku, przydałby sie ktos do kopania ja wymiekam;)pozdrawiam.
Zwierzak Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 spory obiekt znajduje się głęboko" Tak rozumiem poszukiwania militarki. Duży kawał żelastwa to jest to, co tygryski lubią najbardziej :-) I Mix-mode sprawdza się tutaj znakomicie.Również bardzo dziękuję za modernizację, jestem bardzo zadowolony.Pozdrawiam!Zwierzak
sivydym Napisano 4 Kwiecień 2008 Autor Napisano 4 Kwiecień 2008 Dzięki za wskazówki.Whitesa 5900 mam już od jakiegoś czasu itrochę go poznałem, tak myślę.Jak miałem Vikinga to się nauczyłem jaka monetka daje taki lub inny sygnał.To mi się bardzo przydało chodząc z 5900.Myślę że Multi Tone to świetna sprawa(odseparowanie tonów istna melodia na sreberko) no i lepszy zasięg .Chyba napisze do Mranda.Pozdro.
mrand Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 Pragnę podkreślić, że zasięg jest ani mniejszy ani większy lecz dokładnie taki sam jak w niemodyfikowanym Whitesie. PozdrawiamMrand
justomen Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 witam. zasięg ten sam, tylko ja jestem wciaż pod wrażeniem zasiegów tego wykrywacza. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.