pioniu73 Napisano 28 Marzec 2008 Autor Share Napisano 28 Marzec 2008 Witam ....mam pytanko do kolegów ....odnawiam hełm typu GLADIATOR....Używany przez [Luftschutz].Nie jestem pewien co do malowania czarny czy ciemnio granatowy ..Fotki na inter..nie oddają tego w 100% wiem tyle że trzeba dać poprawkę na zawartość ołowiu w farbie tak jak w przypadku feldgrau. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeregowy-sztuk Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 Ja mam w ładnym stanie Gladiatora" i jest ciemno granatowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioniu73 Napisano 2 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2008 ....garnek po remoncie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioniu73 Napisano 2 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2008 myślę , że wyszedł całkiem fajnie ..dziękuję za odpowiedz pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeregowy-sztuk Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Ze zdjęć wynika, że się za mocno świeci. Ale to chyba wina zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 A co dałeś za nity? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioniu73 Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2008 nitów nie ruszałem , są te które były przy tym hełmie , myślę że są oryginalne bo wewnątrz przy nitach były resztki skóry jakby od jakiegoś fasunku ale pewności nie mam , musiałem wywiercić tylko dziury w nowej obręczy , tak aby pasowały do nitów ....klik , klik i wszystko pasuje oraz mocno trzyma .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeregowy-sztuk Napisano 4 Kwiecień 2008 Share Napisano 4 Kwiecień 2008 Nity chyba napewno nie z tego modelu. W orginale były całkiem inne. Może ktoś go po wojnie używał w OSP lub w czyms podobnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.