Skocz do zawartości

wybór nowego sprzętu

rubin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam rutusa solarisa.Sprzęcik jest wart kasy ale apetyt rośnie w miarę jedzenia.Wiadomo jest on jedno częstotliwościowy.Co byłoby godne polecenia za około 1700-2000 żeby dyskryminacja była lepsza a zasięg ten sam co w rutusie.J gdzie to kupić najtaniej?
Napisano
Powiem o co mi chodzi dokładnie.Sprzęt ma być bardzo dobry na monety nawet w zaśmieconym terenie,najlepiej jagby w nim była skala jak w rutusie ale żeby trafniej wskazywało na rodzaj metalu.Jeżeli bedzie to stal to ma pokazać że jest faktycznie .Rutusik większe na dynamice pokazuje jak kolor.Kulki ołowiane też plaga.Jest sprzet co to pominie lub zasygnalizuje?Na militarke też gdyby chodził tez by było dobrze
Napisano
Witam! Widzę,że masz podobny problem do tego,jaki ja miałem.Również do niedawna użytkowałem Solarisa i zasadniczo byłem z niego zadowolony,ale jak sam wspomniałeś na ten temat,ja również ....dostałem wiekszego apetytu.Odnośnie wskazań większego żelastwa(szczególnie mocno skorodowanego)jako koloru to nie jest wyłącznie przypadłość Solarisa.Wiekszość wykrywaczy,jesli nie wszystkie tak mają.Co do dyskryminacji,a co z tym związane szukania kolorków to niestety bywało różnie.Wg.mnie Solaris to taka próba szukania kompromisu pomiędzy militarką,a kolorem,ze wskazaniem na militarkę jednak.A wiadomo,że jak coś jest do wszystkiego,to na jednym i drugim są czasami minusy.Ja po zasięgnięciu opinii na temat sprzętu w necie początkowo skłanialem sie ku wykrywcw Teknetics T2,ale ostatecznie odpadła,bo nastawy tracisz po odlączeniu zasilania i trzeba je ponownie ustawiać po uruchomieniu,a dosatkowo brak do niego wymiennych sond i innych rozmiarach.Ostatecznie moj wybór padł na Minelaba X-terra 70.Kosztuje ,co prawda 2199 zł.więc o dwie stówy więcej niż chcesz wydać,ale to dobra maszynka na kolor,a i militarką nie pogardzi,tym bardziej ,że ostatnio trudniej o militarkę.Pisze oczywiście o fabrycznie nowych wykrywkach.W cenie 1700-2000zł trudno będzie znależć sprzęt wieloczęstotliwościowy z wyświetlaczem.To ,co napisalem to oczywiście tylko moje subiektywne spostrzeżenia,ale może się przydadzą.Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie