pomidor33 Napisano 25 Marzec 2008 Autor Napisano 25 Marzec 2008 czy wykrywacze z serii bounty hunter sa dobre dla poczatkujacego poszukiwacza? chodzi mi o modele do 500zl.
valdeck2 Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 pozdrawiamBH są przynajmniej w tym przedziale cenowym są prościutkimi wykrywaczami, zasadniczo tylko pokrętło ustawienia czułości oraz pokrętło dyskryminacji. W tym przedziale cenowym to masz 3 modele nowe (Junior, VLF i tracker II) i pewnie jeszcze ze dwa z drugiej ręki, zasięgi nie są powalające i podejrzewam, że monetkę to średnio licząc ok, 15 cm (taką większą oczywiście, jak nie chcesz kopać za dużo i nie planujesz temu kopaniu poświecac zbyt dużo czasu to BH są OK, ale jak myślisz trochę poważniej o poszukiwaniach to dołóż 100 PLN i kup ACE 150 albo używaną ACe250, przedmioty wykopiesz ciekawsze i poszukiwania będą sprawiały więcej frajdy.pozdrawiamvaldeck2
Xanadu Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 Tydzień temu kupiłem BH Pioneer VLF za 399zł w Łodzi, w sklepie należącym do sieci Militaria.pl.Działa, i to mnie cieszy. Bo nie stać mnie był na lepszy sprzęt w tej cenie, bo nie mam takich miodnych terenów wokół siebie, bo nie wydaje mi się, aby lepszy był mi potrzebny - albo inaczej - nie będę się zastawiał, żeby się wystawić, że tak powiem :/Faktycznie, ma dwa pokrętła, skalę wychyłową i cholernie głośny dźwięk, brak mu wyjścia na słuchawki i potencjometru do głośniczka, ale być moze machnę ręką na gwarancję i założy się to gniazdo jack, albo jakiś potencjometr...Ogólnie - na początek - sprawia mi dużo frajdy i nie mogę zbytnio narzekać.
Damian84 Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 Sam zaczynałem od VLF pionnier na płaski teren pole plaza idealnie sie nadaje monety same wyskakuja drugim wykrywaczem tej firny który używałem to Tracker IV również bardzo przyzwoity wykrywacz POLECAM
walker69 Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 Ja właśnie kupiłem Pioneer VLF dla dziewczyny. Nie sprawdziłem jeszcze tak a serio" w lesie ale zapowiada się naprawdę fajnie. Zasięgi ma słabe ale z płytka ładnie zbiera kolor i ładnie dzwoni na coś konkretnego. Dla mnie mały zasięg jest zaletą akurat bo gdzie tam dziewczyna do kopania dziur na 50cm :)Minusem jest na pewno głośność (ale jak wspomniał kolega - po gwarancji wstawić potencjometr i po sprawie) i kiepski podłokietnik (trzeba dorobić rzepę albo nie machać zbyt energicznie).Dam znać bo jednak test ogródkowy to nie to samo co prawdziwy (na razie za oknem śnieg).Aha! Kupiłem ani raz nie użyty i na prawie rocznej gwarancji za 300zł.P.S. Ale jeśli czujesz, że o jest to" to kup sobie Discovery 1100 (to też praktycznie Bounty Hunter) lub dołóż te 100zł do ACE150. Różnica będzie stanowcza.
walker69 Napisano 26 Marzec 2008 Napisano 26 Marzec 2008 Pasek z rzepą do dociśnięcia ręki - jak w ACE :)
Zwierzu Napisano 26 Marzec 2008 Napisano 26 Marzec 2008 Za 500 zł kup sobie uzywanego BH Qick Draw II.Chodziłem z nim sporo czasu i na kolorek jest o.k.A militarka tez sie trafia.I zasieg większy od opisywanych powyzej.PozdrawiamZwierz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.