berthie Napisano 24 Marzec 2008 Autor Napisano 24 Marzec 2008 WitamW ramach wielkanocnych spotkań rodzinnych miałem okazje obejrzeć sobie tą fotkę na której jest mój dziadek.I tak to dowiedziałem sie że dziadek służył w 4 szwadronie 12 pułku strzelców konnych. Z tyłu jest data 19-11-1913.Mam pytanie co oznacza symbol 7.a w podpisie. A jak by ktoś miał jakieś szersze info o tej jednostce poza tym co jest w googlu to to poproszę.Pozdrawiam
Xanadu Napisano 24 Marzec 2008 Napisano 24 Marzec 2008 Die lustige stube znaczy mniej więcej tyle co: wesoła izba więc może 4 to numer tego budynku, przed którym zrobiono zdjęcie?
Xanadu Napisano 24 Marzec 2008 Napisano 24 Marzec 2008 Korekta: 7 zamiast 4..... ach ta klawiatura numeryczna :p zawsze mi się jakieś klawisze przezajączkują :D
berthie Napisano 24 Marzec 2008 Autor Napisano 24 Marzec 2008 A i mam jeszcze pytanie czy informacje o dziadku mozna znaleźć w Deutche Dienstelle czy w jakiej innej organizacji?pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.