boryszielinski Napisano 23 Marzec 2008 Autor Napisano 23 Marzec 2008 wykopalem wsrod niemieckich fantow dziwna monete. Przepraszam za zdjcie, prawie nic na nim nie widac ale moj aparat nie nadaje sie do przyblizen... Na awersie pieniążka widnieje napis 50 Napa (pisane specyficzną czcionką, moj ojciec mowi ze raczej czytac to trzeba Para) rok 1942 i dwa kłosy zboża. Na odwrocie monety Orzeł z tarczą na której widnieje krzyż a pod orlem jest jakis napis ale nie moge odczytac.. w czym moge odmoczyc ten pieniazek zeby poprawic jego stan? moczylem 2 dni w oleju i nie wiele to dalo. Pozdrawiam
jakosin Napisano 23 Marzec 2008 Napisano 23 Marzec 2008 50 para Serbska moneta okupacyjna z cynku.jeśli kiepski stan to niewiele warta.POZDR.
boryszielinski Napisano 23 Marzec 2008 Autor Napisano 23 Marzec 2008 Dzięki właśnie już poszukałem w google i się dowiedziałem że Serbska. Stan faktycznie kiepski, tak tylko chciałem zidentyfikować monetę. Pozdrawiam;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.