rorvik Napisano 5 Luty 2004 Autor Share Napisano 5 Luty 2004 Hej Szukam patentu na wyczyszczenie wnętrza puszki od maski - lekka powierzchniowa rdza nic wielkiego. Jak to wyczyścić? A może po prosu walnąć hammerajtem?Pozdrawiamrorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berthie Napisano 6 Luty 2004 Share Napisano 6 Luty 2004 JAk jest tam farba to można spróbować fosolu, a jak nie ma lub Ci na niej nie zalezy to mozesz wsypać do puchy kilka garści drobnego piasku zmieszanego z trocinami, dolac wody, tyle zeby zrobio się rzadkie błotko i potrząsac puszką aż się wyczyśći. Potem tylko wysuszyć i zakonserwować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 6 Luty 2004 Autor Share Napisano 6 Luty 2004 Dzięki Berthie - tak zrobię!Pozdrawiamrorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RG42 Napisano 6 Luty 2004 Share Napisano 6 Luty 2004 Kolega Berthie ( pozdro! ) ma rację, ale tę metodę z wrzucaniem czegoś i potrząsaniem można dowolnie modyfikować. Ja znam dobrą metodę na rdzę w trudnodostępnych wnętrzach trochę inną. Swoje baki paliwowe w dwóch Jawach 50 ( to taki motorower ) czyściłem poprzez wrzucenie dwóch garści ostrego drobnego żwiru ( np. taki ze sklepu zoologicznego ). Efekt był rewelacyjny. Metoda Berthiego jest zapewne bardziej subtelna ;).Pozdrowienia,RG42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 6 Luty 2004 Share Napisano 6 Luty 2004 Do baków zwykle wrzucałem garść nakrętek i dolewałem nieco ropy.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.