pulkownikt Napisano 15 Marzec 2008 Autor Napisano 15 Marzec 2008 Cześć,nazbieralo się już trochę fantów i po mału przymierzam się do konserwacji. Słyszałem, że dobrym sposobem jest gotawnie w oleju. Szukałem w wyszukiwarce, było sporo postów na ten temat, jednak zdania są podzielone i panuje lekki chaos.Dlatego pytam:Jakie metale gotujecie a jakich nie, i jak długo?Monetki moczę w oliwce a gotować chciałem medale, odznacznia (np. cynkowy KVK) i większą drobnicę kolorową.pozdro
cecholek Napisano 16 Marzec 2008 Napisano 16 Marzec 2008 Często zdarza mi się gotować moniaki w oleju(a raczej smażyć). Najczęściej w ruch idą boratynki i inne tego typu,a z efektów jestem zadowolony. Moniaki najpierw krótko leżakują w oliwce , a później do smażenia .Po smażeniu przecieram papierowym ręcznikiem , ścierając cały syf. Wychodzą ładne :) . Przetestuj ,zobacz . Czasem doprowadzam tak do ładu większe kolorki , ale z cynkiem nie kombinowałem .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.