pulkownikt Napisano 15 Marzec 2008 Autor Share Napisano 15 Marzec 2008 Cześć,nazbieralo się już trochę fantów i po mału przymierzam się do konserwacji. Słyszałem, że dobrym sposobem jest gotawnie w oleju. Szukałem w wyszukiwarce, było sporo postów na ten temat, jednak zdania są podzielone i panuje lekki chaos.Dlatego pytam:Jakie metale gotujecie a jakich nie, i jak długo?Monetki moczę w oliwce a gotować chciałem medale, odznacznia (np. cynkowy KVK) i większą drobnicę kolorową.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cecholek Napisano 16 Marzec 2008 Share Napisano 16 Marzec 2008 Często zdarza mi się gotować moniaki w oleju(a raczej smażyć). Najczęściej w ruch idą boratynki i inne tego typu,a z efektów jestem zadowolony. Moniaki najpierw krótko leżakują w oliwce , a później do smażenia .Po smażeniu przecieram papierowym ręcznikiem , ścierając cały syf. Wychodzą ładne :) . Przetestuj ,zobacz . Czasem doprowadzam tak do ładu większe kolorki , ale z cynkiem nie kombinowałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubertkoszalin Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 łuski tez mozna gotować czy raczej nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.