Skocz do zawartości

Mały problem z X Terrą 70

P.D81

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam ! Od miesiąca jestem uzytkownikiem tego sprzętu. Spędziłem z nim w terenie juz wiele godzin...ale mam mały problem; jak wiadomo XT70 ma dwa tryby pracy na monetki COIN& TREASCURE i tryb drugi na militarkę charakteryzujący sie głębszym zasięgiem PROSPECTING. No i własnie przy tym drugim trybie pojawia sie problem. Nie wiem czy tak ma być, czy ja coś żle stroję ale sygnał wiodący w trybie PROSPECTING cały czas jest chwiejny, taki jakby falujący..nie wiem czy to zakłucenia???złe zestrojenie do gruntu?? z takim sygnałem cięzko bedzie od różnić głęboko leżący przedmiot od artefaktów ! Stroje wykrywacz w trybie automatycznym, wiec on sam wybiera odpowiednia nastawienia. Dodam ,ze w trybie Coin & Trescure jest wszystko ok, sygnał wiodący jest ciągle taki sam, stabilny, zanikający tylko w chwili gdy wykrywacz wykryje obiekt dyskryminowany, lub dający sygnał w chwili wykrycia metalu pożądanego...prosze o pomoc! Pozdrawiam Paweł
Napisano
pozdrawiam
a próbowałeś w trybie prospecting np, zmnie4jszyć liczbę tonów do np 2, i spróbuj też zmniejszyć nastawę sygnału progowego treshold. Ogólnie jeśli masz dużą wartość tonów to ten dzwięk jest taki wyjąco-pływający i tak jest niestety w '70. Mam nadzieję, że to pomoże daj znać jak spróbujesz.
pozdrawiam
valdeck1
Napisano
Dzieki za odzew...sygnał wiodący zmniejszyłem do zera, a nawet zacząłem schodzić na pozycje poniżej zera, a wartość tonów przecież w trybie Prospecting to tylko nastawienie wysokości sygnału...też zmniejszyłem...jest jakby lepiej ale poprobuje jeszcze w terenie...prosze równiez o dalsze sugestie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie