walker69 Napisano 12 Marzec 2008 Autor Napisano 12 Marzec 2008 Jak w temacie.Chciałbym się zamknąć w przedziale od 400 do 600 (max). Wiem, że można za to kupić coś fajnego (nie wiele gorszego od mojego ACE 250).WYMAGANIA:1. Prosty w obsłudze i nie za ciężki.2. WAŻNE! Dobrze dyskryminujący (żeby dało się rozpoznać złom - nie chciałbym, żeby Kasia na moich oczach wyleciała w powietrze, niby szukamy drobnicy z I wojny ale wiecie jak jest, granaty itp.)No i nasuwają mi się takie (i raczej spośród nich tylko):1.Bounty Hunter Fast Tracker (podoba mi się bardzo ale powiedzcie coś o nim proszę)2.Bounty Hunter Tracker II (czy jest wiele gorszy od Tracker IV?)Ewentualnie Discovery 1100 lub ACE150.Potraficie mi wskazać ten najlepszy ? Najważniejsza jest ta dyskryminacja - żeby poznać złom na ucho. Efekty i zasięg nie są tak ważne - jak jest dobre miejsce to nie ma znaczenia.
valdeck2 Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 pozdrawiam z tych modeli któe wymieniłeś zasadniczo kazdy jest prosty w obsłudze i nie będzie tu wielkiel komplikacji żeby odrzucic żelazo. chociaż duze kawały żelaza moge być niodrzucane. Np. ace 150 będzie pokazywała żelaza na wskaźniku i jednocześnie będzie wydawał niski ton dzwięku, ale w tym modelu nie ma dyskryminacji fast tracker żelazo sygnalizuje niskim łamanym tonem i moze je zdyskryminować, discovery 1100 pokaże żealazo na wskaźniku i jednocześnie wyda niski ton, może również ustawić dyskryminację żelaza. tracker dwójka ma wskaźnik wycyłowy któy pokazuje tylko że coś jest znalexione, ale istnieje możliwość dysrkyminacji żelaza, żeby było pomijane w czasie poszukiwań, najcięższy z będzie chyba fast tracker a dla kobiety miły dla oka będzie żółciutki kanarek". W sumie są to zbliżone wykrywacze pod względem zasięgów.pozdrawiamvaldeck2
walker69 Napisano 12 Marzec 2008 Autor Napisano 12 Marzec 2008 Dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedź ! Tracker II już raczej odpada jak dla mnie.Na polu walki został:1.Fast Tracker lub Tracker IV (nie wiem czy Tracker IV będzie wiele lepszy)2.ACE 150 lub Discovery 1100(parami bo to podobne konstrukcje chyba)Mój ACE250 wariuje gdy ma coś podejrzanego" pod sondą (duże żelastwa, szklanki szrapnelowe itp.).Nie wiem natomiast czy podobnie zachowają się te wymienione i dlatego proszę o pomoc.Jestem też ciekaw czy Fast Tracker będzie ładnie wskazywał wysoki metal (monety, klamry, łuski itp.) tak jak to robi ACE i zarazem będzie wariować" gdy pod nogą mamy jakieś duże żelastwa (granaty, szklanki szrapnelowe itp.).Jeśli ktoś wie to PROSZĘ O POMOC :)Pozdrawiam!
suchy ss Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 za 600zl masz ACE 250 i takowego bym ci proponowal, jest leprzy od 150;]
desmo_sm Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 tez polecam Ace250 zamiast 150, pinpoint mi akurat bardzo pasuje bo przyciskam i cewką mniej więcej sobie kształt znaleziska mogę zarysować jak jest coś większego. A jeżeli chodzi o te jego lekkie wariowanie na duże przedmioty to trzeba dokupić tę większą cewkę.pozdrawiam.Mój na grubsze zardzewiałe przedmioty reaguje (tryb relics) srednim tonem a na bardzo małe powieżchniowo zardzewiałe rzelastwa trzeba włączac tryb all metal
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.