gumbas Napisano 4 Luty 2004 Autor Napisano 4 Luty 2004 Chciałbym się zapytać na temat umundurowania niemieckiego, czy zdarzały się przypadki, że ss mogło używać zeltbahn we wzór kamuflażu WH spliter.Zauważyłem na zdjeciach odziały wschodnie używające celty WH. I jeszcze jedno pytanie czy buty Schnurschue były używane we wrześniu 1939r. tylko przez odziały Gebirgsjäger, czy tez przez inne.PozdrawiamMikołaj
Gość Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 ! Tak ja mam fotki gdzie FJ uzwa zwykłego hełmu m42 nigdy w żadnej armij na swiecie niebyło tak aby kazdy miał to samo na sobje np zelty.Jakie były w magazynach takie wydawano co do 2 to niewiemPozdrawiam
Frozzer Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 powszechna rzecza bylo to, ze zolnierze wymieniali sie roznymi elementami umundurowania, widac pancerniakow w panterkach ss i ss w kangurkach splinter
Monsun Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Co się tyczy ekwipunku dla SS, to powiem, iż te oddziały miały chyba każdy rodzaj umundurowania ochronnego do swej dyspozycji. Używali oni zarówno zelt Wehrmachtowskich jak i swoich, natomiast panterki mieli nie tylko swoje i wehrmachtu, ale także Luftwaffe. Podobnie ma się sprawa kamo na hełmy.PozdrMarcin
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.