pirotechnik Napisano 1 Marzec 2008 Autor Share Napisano 1 Marzec 2008 Witam Mam pytanie, czy ktoś spotkał się z takim pociskiem nadkalibrowym jak na allegro.Stielgranate 41 do Paka 35/36 kalibru 37 mm Czy egzemplarze są w naszych muzeach lub prywatnych zbiorach na terenie kraju.Pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capitan2 Napisano 1 Marzec 2008 Share Napisano 1 Marzec 2008 Ja spotkałem się z tym granatem tylko tutaj http://youtube.com/watch?v=NRULO2Pnvek i kiedyś tam jakiejś stronce :D ogólnie unikat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirotechnik Napisano 2 Marzec 2008 Autor Share Napisano 2 Marzec 2008 DZięki capitan2 za info.Nurtuje mnie czy jest jakiś egzemplarz Stielgranate 41 w muzeum.Jak ktoś wie to proszę o wskazanie w jakim muzeum się znajduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombspider Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 bardzo ciekawa amunicja :) Przynajmniej jeden egzemplarz masz w Muzeum Wojska w Helsinkach. W Poligonie" nr. 3 jest ciekawy artykuł o Paku 35/36 i przy tym jest krótki opis 3,7 cm Steilgranate 41. Obok masz zdjęcie z tego artykułu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.