Skocz do zawartości

e-bay

kryst76

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ja kupilem na amerykanskim ebayu. zaryzykowalem i nie oszukano mnie :))))

po pierwsze, napisz do sprzedajacego, czy wysyla za granice

po drugie, najlepiej by bylo jakbys mial kogos w stanach, kto by za ciebie zalozyl kase, iwyslal czek do sprzedajacego
jak nie masz takiej osoby, to pozostaje ci wysylka kasy niestety przez western union, jednak sama wysylka bedzie strasznie droga, ok 200zl (zalezy od sumy jaka wysylasz w dolarach)

wysylka pikawy z usa do polski poczta lotnicz to ok 35$ jednak wykrywke juz masz po 7-10 dniach

pozostaje jeszcze problem cla :)

ja powiedzialem, zeb ysprzedajacy napisal na paczce, ze jest to przedmiot uzywany, ze jest to prezent pod choinke (gift) i ze warosc jest ponizej 30 euro, celnicy lykneli i nie oclili mi sprzetu

w sumie za fishera 1266X zaplacilem 1200zl
taniej o 600zl niz jakbym mial kupic w polsce ;)

w razie pytan pisz na maila, ja mialem tylko jedna taka transakcje jak narazie, ale postaram ci opisac problemy z jakimi sie spotkalem

w sumie najwiekszy problem z kupnem za granica, jest wysylka pieniedzy. no i clo, ale od czego sa fora internetowe, w necie mozesz poszukac wiele informacji nma temat, jak nie placic zla za aukcje na ebay ;]

Napisano
Kryst o jaki ebay chodzi? jezeli o niemiecki to mozesz liczyc na moja pomoc, np gdyby gosciu nie chcial wysylac za granice lub mial jakies obiekcje

pozdrowienia Haunebu

Ps. ja moj tez mam z ebeya
Napisano
haunebu, a czy istnieje mozliwosc kupna przez ciebie kilku fantow z ebaya niemieckiego?
konkretnie chodzi mi o szelki i celty, celty, gdyz ich cena jest konkurencyjna w porownaniu z cenami polskimi
Napisano
Mozesz rowniez w Polsce wykupic czek bankierski np. w PKO BP /realizowany od reki prawie w kazdym banku amerykanskim/ koszt kupna czeku w roku 2003 wynosil 10 zl bez wzgledu na kwote czeku. Oprócz tego http://auctionpayments.com/ oraz
https://www.moneybookers.com/ prowizje nie sa zabójcze.

Pozostaje jedynie kwestia czy sprzedajacy jest w stanie wyczekac 2-3 tygodnie na otrzymanie czeku (chyba ze wyslesz pocztexem ;-). Wysylka droga morska kosztuje max 25 usd - plynie ok miesiaca i masz bardzo duze prawdopodobienstwo że celnicy nie ocla przesylki. Do wysylki w stanach polecam firme amer-pol" Paczuszke przynosza do domu w przeciwienstwie do leniwej poczty polskiej.
Napisano
Witam
Tak sie sklada ze przebywam teraz w U.K. i sledze e-bay.Zamierzam kupic wykrywacz tutaj sobie. Kupilem pamiec do kompa i nikt mnie nie oszukal.Jezeli chodzi o platnosc to poprosilem kolege zeby wyslal czek imienny poczta. Dostal szybko. i po klopocie. W przypadku wykrywacza tez bede tak postepowal. W maju bede jechal do Polski wiec mam nadzieje ze zadnego cla nie zaplace...
pozdrawiam
Napisano
Frozzer - wszystko sie da! Musimy tylko obgadac sprawe jak chcesz to napisz - krzychol@web.de lub GG 7058888

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie