Gość Napisano 8 Lipiec 2002 Napisano 8 Lipiec 2002 moze ktos wiecej wie na ten temat?zebralem skape informacje a sprawa musiala byc ciekawa.
Gość Napisano 8 Lipiec 2002 Napisano 8 Lipiec 2002 Jeżeli myślimy o tej samej Kozackiej Dolinie to proponował bym poszukać odpowiedzi na te pytanie w Nowinach Jeleniogórskich.Gdzie nie tak dawno opisywał tę dolinę regaktor Chromicz.Nemo podaj swój e-mail
Gość Napisano 9 Lipiec 2002 Napisano 9 Lipiec 2002 wojsko szukało Złota Wrocławia w Kozackiej Dolinie,na Grodnej,Grabowcu,cmentarzu ew. w Miłkowie oraz w Białym Jarze.Pracewykopaliskowe na dużą skalę były prowadzone w K.Dolinie z użyciemmateriałów wyb. oraz najcięższego w wojsku podnośnika,który był użyty poprzednio do założenia prewentera przy erupcji ropy i gazu w Karlinie.W dwóch miejscach pozostawiono olbrzymie leje(próba ataku na sztolnie od góry).Po niepowodzeniu sprowadzono najsłynniejszego wówczas różdżkarza Tomalę z Rydułtów (pod Rybnikiem)................To bardzo długa i ciekawa historia...............
Gość Napisano 9 Lipiec 2002 Napisano 9 Lipiec 2002 Czego w tym wojsku nie wymyślą. Różdżkarze i jasnowidze. Pewnie pomysły jeszcze z czasów A.H.
Gość Napisano 9 Lipiec 2002 Napisano 9 Lipiec 2002 Fajnie szeregowy, ale czy wiesz cos wiecej niz pisal Piecuch?
Gość Napisano 10 Lipiec 2002 Napisano 10 Lipiec 2002 nie czytuję Piecucha i nie wiem,co on pisał na ten temat.Ja brałem w tym udział
kudi Napisano 10 Lipiec 2002 Napisano 10 Lipiec 2002 Witam kolegowtemat tez mnie interesuje...jesli szeregowy mozesz podzielic sie informacjami to prosze o maila...pozdrrk
Gość Napisano 16 Listopad 2002 Napisano 16 Listopad 2002 szeregowy, w ktorym to bylo roku ? czy mysmy sie czasem tam gdzies nie spikneli ???
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.