latający holender Napisano 24 Luty 2008 Autor Napisano 24 Luty 2008 Na wspólnej wyprawie byłem z kolegą który opowiadał o znalezionych pociskach 150 mm na stanowisku po dziale w okolicy Kazimierza Dolnego.Opowiadał że gdy przyjechali saperzy do posprzątania,z pobliskiej wsi przyszło parę osób,a jedna z nich,starszy człowiek mówił wskazując miejsce z zasypanym schronem-bunkrem do którego sprzątnięto pozostałości po sowietach właśnie z tego czasu.Jakie_nie dopytywał,bo militarka nie w jego zainteresowaniach.Ten dziadek może mówił prawdę bo chyba był to właściciel poletka.W tym miejscu zaczyna sie prywatna droga w las,więc o ewentualnej akcji trzeba byłoby pogadać z właścicielem. Ponieważ moim kolorkowo-monetkowym zainteresowaniom z tym tematem nie po drodze,mogę wskazać namiary.Pozdr.
kaska Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 Witaj , mieszkam kilka km od Kazimierza i temat zasypanego schronu mnie zainteresował - tym bardziej że o kolorkach - wobec licznych wizyt kolegów z całej Polski mozna pomarzyć .pozdrawiam - moje namiary bphk@interia.pl
latający holender Napisano 2 Kwiecień 2008 Autor Napisano 2 Kwiecień 2008 Wiadomość poszła.Jedna dodatkowa uwaga:Pana Artura może nie być w domu,czeka cię więc rozmowa z rodziną,choć raczej nie robiącą problemów. Daj znać co ci się uda !
szmarut23 Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 Witam. Ja z Puław, bardzo mnie zainteresował ten wątek. Jeśli szukacie kompana do odkopania to proszę o kontakt: szmarut@o2.pl, gg: 3979916
latający holender Napisano 12 Maj 2008 Autor Napisano 12 Maj 2008 Wiem że koledzy tam już byli i zupełnie nic z tamtąd nie wyszło.Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.