PAUL 13 Napisano 17 Luty 2008 Autor Napisano 17 Luty 2008 CZOłEM !!Ciekawe, jak wygląda wnętrze przedziału bojowego STUG IVjak jest zamocowane działo, gdzie jest umieszczona amunicja,czy bardzo różni się od STUG III ???
maru Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 armata jest montowana na takim pajaczku jak na fotcepozdrawiam.....
PAUL 13 Napisano 17 Luty 2008 Autor Napisano 17 Luty 2008 Dzięki za Stug III a z IV będzie chyba ciężko ???
maru Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 no raczej tak chyba ze ma ktos fotki tego ze Skarzyska
PAUL 13 Napisano 17 Luty 2008 Autor Napisano 17 Luty 2008 Morze ktoś ma zdjęcia stug VI z muzeum ORłA BIAłEGO w Skarżysku-Kamiennej oprócz tych z monografi pana J. LEDWOCHA Sturmgeschutz IV" , MILITARIA nr 94 ??
arv Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 Zdjęć mam mnóstwo. Zależy co Cię interesuje. Jeśli wnętrze tego StuG-a to mam tylko trzy(jedna bezsensowna) fotki.To jest pierwsza.
arv Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 A to druga dobra. Tu wyraźnie widać iż działko w tym pojeździe jest zwykłą ściemą.Zdjęcia w wyższej rozdzielczości znajdziesz pod tymi adresami: http://i48.photobucket.com/albums/f211/muzgu/P1040149.jpghttp://i48.photobucket.com/albums/f211/muzgu/P1040148.jpgJakby co to mam też kilka ujęć stojącej tuż obok wydmuszki czwórki". Tam widać więcej wnętrza.
PAUL 13 Napisano 17 Luty 2008 Autor Napisano 17 Luty 2008 Dzięki za fotki!!!Szukam zdjęć , rysunków ,wnętrza Stug IV nie tylko tego zeSkarżyska-Kamiennej.Druga sprawa ,dlaczego działo w tym pojeździe jest ściemą ???
arv Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 Dostęp do sfotografowania wnętrza Stug IV ze Skarżyska istnieje tylko przez otwór serwisowy widoczny na tym zdjęciu.Dlaczego ściema" bo jak widać na poprzednio zamieszczonej fotce łoże armaty (jak i samo KwK) pochodzi z innego pojazdu. Zwróć uwagę że ono tylko leży na istniejącej stalowej konstrukcji wewnątrz. Były plany aby coś z tym zrobić (tuż obok jest nawet przygotowany świński ryj"), ale jak zwykle zabrakło kasy - nawet na konserwację. Zresztą z tego co się orientuję to dół jest inną historią a góra (w większości) inną. Ponadto zwracam uwagę na profesjonalne" uzupełnienie elementów tylnego pancerza. To musi robić wrażenie (szczególnie na przybyłych z zachodu dokumentalistach). Wszak to jedyny w tej chwili zachowany StuG IV na świecie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.