Skocz do zawartości

Bicia na mundurze

pol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszytskich , czy ktos może mi polecić jakąś dobrą stronkę lub cokolwiek o biciach i oznaczeniach na mundurze , jakieś przykłady odbiorów itp.Czy te numery zawsze były ułożone w taki sposób:
X X
X
X X

??
Czy teżmoże stosowano inne rodzaje oznaczeń
Pytam bo mam mundur , nie zabardzow wiem , czy orginalny, i próbuję dojść po oznaczeniach , oto i one:1802 k44 (czarna na podszewce) i 2334 k44 białe wew. w kieszeni.Czy to możliwe , że k44 , może oznaczać rok??

z góry dzieki

pozdro pol
Napisano
Jeśli to mundur niemiecki to K.44 oznacza rok produkcji i kod producenta (K), ale te pozostałe liczby są jakieś dziwne... i strasznie mały rozmiar by wychodził. Napisz dokładnie co to mundur i wrzuć jakiś rysunek z rozmieszczeniem cyfr.

Pozdrawiam
Napisano
J to nie jest polski mundur , ale napewno niemiecki.
Heinz trochę sie pomyliłem jak pisałem te oznaczenia , bo pisałemz pamięci , no ale załączam rysunki z juz poprawnymizdjęcia przyślę jak będę mógł.Mundur ten posiada także kołnierz z zielona wypustką , takie same wypustki posiada także na rękawach około 20 cm od mankietów , a o to poglądowe opisy pieczątek:

o jest ta czarna na podszewce:
MDI k44
1802 1L

a oto ta biała wew. kieszeni:
|3553K|44|

narazie tyle
z gory dzieki za pomoc
pozdro pol
Napisano
No Heinz , masz może jakieś pomysły.Dla porównania na tej uakcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20644491 (nie jest to żadna reklama) znalzłem podobną pieczątkę tyle , ze tam to K 28 , a moja K 44 , może teraz macie jakieś pomysły???

z gory dzięki za pomoc

pozdro pol

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie