zabi Napisano 10 Luty 2008 Autor Share Napisano 10 Luty 2008 Witam,Mam ładnego niemieckiego sierściucha, skóra dosyć miękka, sierść ładnie się trzyma do czasu działania moli (niestety zupełnie go przed nimi nie zabezpieczyłem:() Teraz sierść wychodzi garściami i tu się rodzi pytanie co z tym zrobić, jak zakonserwować pozostałą sierść, aby uchronić ją przed wypadaniem. Proszę o jakiekolwiek info dotyczące konserwacji samej sierści jak i reszty plecaka.Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 nic juz nie poradzisz musisz jedynie kupic jakis srodek na mole RAID etc te nowe sa skuteczne i nie capią jak naftalina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 liscie lawedy,kulki na mole zawijasz w worek swojego fanta.inny sposob to zadusic larwy w warunkach beztlenowych ale tego tutaj nie napisze.larw nie zobaczysz, ale jak zamieniaja sie w cmy to tak[sa koloru szarego-braz], przewaznie lataja w nocy, lub zaciemnij kokuj zeby je wylapacmuszisz szybko je lapac, zaczynaja latac zeby zlozyc jajeczka z ktorych dalej bedziesz mial mole.sprawdz pozostale ubrania w domu.sprawdz pogadaj z sasiadami czy maja mole lub czy ktos w okolicy wietrzyl futra, zawsze jak moja sasiadka wietrzy to niestety mole lataja i trzeba okna zamykac.dobrze jest sie zorientowac czy w okolicy jest zaklad krawiecki wiekszy, zagadaj czy maja mole np jak zobaczysz rozsypane liscie lawedy to bedzie wiadomo gdzie sa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.