jakosin Napisano 9 Luty 2008 Autor Napisano 9 Luty 2008 WitamPoszukuje info odnośnie tej monetki rzy lilijki"Podobno jest to średniowieczna monetka francuska.Czy ktoś mi powie więcej na jej temat?
von Neumarkt Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 To ty nam powiedz,średnica,druga strona,metal>czy to miedż?
jakosin Napisano 9 Luty 2008 Autor Napisano 9 Luty 2008 Moneta raczej z brązu.Średnica 1,5 cm, ale za to gruba minimalnie grubsza od monetki 5złDruga strona wydaje się byc czysta Dodam foto
martian. Napisano 11 Luty 2008 Napisano 11 Luty 2008 Jak dla mnie to nie jest moneta. Wygląda na grubą. Może jakiś guzik???
jakosin Napisano 12 Luty 2008 Autor Napisano 12 Luty 2008 Guzik odpada druga strona jest wyraznie płaska,bez śladu uszka.Jeśli nie moneta to obstawiałbym prędzej odważnik (3,5g),albo jakiś pionek do gry.Czy znalazł ktoś coś podobnego?
Menzo Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 Mozliwe.. Mi to wygląda na pieczeć a po wymiarach mozna przypuscić ze krązek pochodzi od pieczeci pierścieniowej (łączenia nie widać gdyz mozliwe ze to półfabrykat lub pozostałosc łaczenia starła się)..++++
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.