walker69 Napisano 7 Luty 2008 Autor Share Napisano 7 Luty 2008 Na zdjęciu widzicie klamrę, którą udało się super wyczyścić samym mydłem i szczotką mosiężną.Druga miała zielony nalot więc szczotkowanie i WD40 nic nie dało (była złocista, a plamy zostały).Wedle rady z tego forum podpalałem nad ogniem i wrzucałem do wody - zero efektu.Wedle innej rady wygotowałem w oleju - klamra zmieniła kolor na miedziany.Jest mi ktoś w stanie poradzić coś (chemia nie wchodzi w grę) - oliwka na miesiąc coś da ?P.S. Jeśli macie jakąś metodę to BŁAGAM opiszcie ją DOKŁADNIE. Posługujecie się na forum skrótami typu wygotuj w oleju" czy przypal nad palnikiem", a ja szukam od paru miesięcy dopiero i skąd mam wiedzieć jak to zrobić ? Proszę o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 Też mam broblem z takimi rzeczami ale one w większości przypadków pojawiają się na przedmiotach, które zostały wrzucone do ognia... Jeżeli nie chcesz używać chemii to na Twoim miejscu (choć możecie się ze mnie śmiać) zastosowałbym elektrolizę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.