der_bartosz Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 Szczotą go do gołej stali raczej będzie to trudne i pracochłonne, wiertarka na wysokie obroty i heja, tylko uważaj żeby się nie spaliła ;) lepiej kup sobie kwas i kwasem go po przemywaj. A tak po za tym NIEDZIELA TO DZIEŃ ŚWIĘTY, chyba, że czyszczenie hełmów to twoje hobby ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 dziekuje ... dr_bartosz mówiąc szczotką druciana " mam na myśli taką wkładke na wiertarke :) a jesli chodzi o NIEDZIELE to napisałem jutro a pisałem 2008-02-03 04:06:00wiec wiesz jak jest he he pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 sory mój błąd, nie zauważyłem daty jak coś nowego zrobisz dawaj zdjęcia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 spoko hełm robie akurat pierwszy raz wczesniej juz bawiełem sie z kilkoma bagnetami itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 jutro zrobie wypat na hurtownie budowlaną do ktorej mam 30m myśle ze znajde tam farbe odpowiednią a czym lepiej malowac pędzlem czy sprejem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 Kwasek odradzam !!!Lepiej malować rolką jak pędzlem. Pod jakiekolwiek malowanie natryskowe musi być idealnie wygładzony. Szpachla, podkład i farba najlepiej jednego producenta, wtedy nie ma niespodzanek że coś się zgryzie" (wstanie, rozpuści, odpadnie).Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 jeśli spray to szpachla, a jak będziesz pierwszy raz ją nakładał to będziesz później trochę się bawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 jednak chyba zostane przy olejce feldgrau a szpachlą przejade tylko te wieksze ubytki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 a wy pod olejke dajecie jakiś podkład? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 ja nie daje, znaczy się raz przelecę pędzlem i po kilku godzinach jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 a masz znasz numer feldgrau w jakiejś palecie, bo możesz dobrać komputerowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 Cyrograf15 o jaki kwasek ci chodzi bo nie rozumie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 4 Luty 2008 Autor Share Napisano 4 Luty 2008 feldgrau myśle Ral 6006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 6006 albo 7009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 4 Luty 2008 Autor Share Napisano 4 Luty 2008 po dzisiejszych zabiegach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 4 Luty 2008 Autor Share Napisano 4 Luty 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 4 Luty 2008 Autor Share Napisano 4 Luty 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 4 Luty 2008 Autor Share Napisano 4 Luty 2008 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 4 Luty 2008 Autor Share Napisano 4 Luty 2008 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 Der_bartosz pisał o przemywaniu kwaskiem i to odradzam.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 Napisałem, że może go kwasem przemyć zamiast szczotą czyścić do gołej stali, tylko musi go później czymś zakonserwować bo i tak rdza na niego wejdzie po kwasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 4 Luty 2008 Autor Share Napisano 4 Luty 2008 aha pierwszy raz słysze o takim sposobie a tak z ciekawości spytam jaki kwas sie wtedy stosuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 Chodzi mi o fosol nie jest to rzecz jasna czysty kwas zawiera 35% kwasu fosforowego, ale i tak jest żrący i śmierdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 dziś tyle zdziałałem..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.