Skocz do zawartości

M34 Pilicyjny

Ramzus

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich mam kilka pytań:
Jaka farbe byscie zastosowali do pomalowania hełmu M34?
I gdzie taka nabyć?
no i jeszcze na koniec niewiecie gdzie można nabyć fasunek do tego Hełmu
z góry dziekuje..

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
ewentualnie jeśli chodzi o tą skórkę to w ostateczności mogą być te dwa co wymieniłem ( najlepiej czeski) a jeśli chcesz mieć tak jak powinno być kup sobie płachtę skóry i samemu zrób nic trudnego trudniej jest tylko dostać skórę

chłopaki dziekowa dzwon jest mysle bd to moj pierwszy hełm i jestem w tym temacie nowatorem śledze poczynania na tym forum i jestem pełen podziwu dla was jutro hełm przejade drucianką i przedstawie na czym stoje mam wiele pyań czekam na wasze porody

narazie tak wygląda jutro drucianką go przejade zastanawiam sie nad tym czy szpachle zastowowac bo z tego co widze dzwon jest w dobrym stanie choć ma znikome wrzery na przodku bede raczej musiał bo widać ze był kombinowany po wojnie te dwie dziurska jak widać na foto jest troche sklepany z tyłu co robicie w takiej sytuacji? klepac moze pozostawić ?..

mam taki sentyment do tego hełmu bo podarwał mi go przyjaciel dobre 10 lat temu był pokryty farba olejna czarna z początku myslałem ze to jest orginalna i tak stał lecz z czasem farba zaczeła sie wypaczać i po przeczytaniu kilku postow na tym forum postanowiłem zadbać troche o niego zastanawiałem sie czy pod tą olejką nie ma orginalej i postanowiłem go wygotować w proszku....

troche go skrobałem ręcznie szczotką druciana i czyscikiem po tej zabawie zakonserwoałem go środkiem : cortanin f i tak stoi jak powyżej choć nie ufam środką juro na pewności mam zamiar go przejechać szczotką do gołej stali...

Moim zdaniem nie ma sensu kłaść szpachli na ten hełm tym bardziej jeśli będziesz malował pędzlem to ich nie będzie widać bo zginą pod farbą, jeśli chcesz to możesz tą drobna kaszkę przelecieć papierem ściernym , trochę tego zejdzie te dwie dziurki zaklej, i będzie ładnie wyglądać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie