Ramzus Napisano 2 Luty 2008 Autor Share Napisano 2 Luty 2008 witam wszystkich mam kilka pytań:Jaka farbe byscie zastosowali do pomalowania hełmu M34?I gdzie taka nabyć?no i jeszcze na koniec niewiecie gdzie można nabyć fasunek do tego Hełmuz góry dziekuje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 skórka może być od polskiej 50-ki albo od czeskiego wz.53,pomalować możesz farbą feldgrau albo czarnym matem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 ewentualnie jeśli chodzi o tą skórkę to w ostateczności mogą być te dwa co wymieniłem ( najlepiej czeski) a jeśli chcesz mieć tak jak powinno być kup sobie płachtę skóry i samemu zrób nic trudnego trudniej jest tylko dostać skórę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Najwięcej jest czarnych matów i chyba en kolor najłatwiej zdobyć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 jest jeszcze opcja - skóra oryginalna :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 heh a dostań ją ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 zależy w jakim stanie ... czy chce taką ze mozna na głowe włozyc i nosic czy taką ze szkoda zapocić czy też taką zeby była... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Lepiej samemu zrobić albo ewentualnie od czecha wziąść, ja na miejscu Ramzus jeśli skorupa jest ładna i warta zamieszania to bym robił samemu skórkę, tylko problem jest z dostaniem skórki jakiejś płachty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 chłopaki dziekowa dzwon jest mysle bd to moj pierwszy hełm i jestem w tym temacie nowatorem śledze poczynania na tym forum i jestem pełen podziwu dla was jutro hełm przejade drucianką i przedstawie na czym stoje mam wiele pyań czekam na wasze porody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 narazie tak wygląda jutro drucianką go przejade zastanawiam sie nad tym czy szpachle zastowowac bo z tego co widze dzwon jest w dobrym stanie choć ma znikome wrzery na przodku bede raczej musiał bo widać ze był kombinowany po wojnie te dwie dziurska jak widać na foto jest troche sklepany z tyłu co robicie w takiej sytuacji? klepac moze pozostawić ?.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 4Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Cyrograf15 22:35 03-02-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 mam taki sentyment do tego hełmu bo podarwał mi go przyjaciel dobre 10 lat temu był pokryty farba olejna czarna z początku myslałem ze to jest orginalna i tak stał lecz z czasem farba zaczeła sie wypaczać i po przeczytaniu kilku postow na tym forum postanowiłem zadbać troche o niego zastanawiałem sie czy pod tą olejką nie ma orginalej i postanowiłem go wygotować w proszku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 tak wyglądał w stanie pierwotnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 tak po trzy krotnym gotowaniu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 troche go skrobałem ręcznie szczotką druciana i czyscikiem po tej zabawie zakonserwoałem go środkiem : cortanin f i tak stoi jak powyżej choć nie ufam środką juro na pewności mam zamiar go przejechać szczotką do gołej stali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzus Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 co dalej czekam na wasze propozycje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 Moim zdaniem nie ma sensu kłaść szpachli na ten hełm tym bardziej jeśli będziesz malował pędzlem to ich nie będzie widać bo zginą pod farbą, jeśli chcesz to możesz tą drobna kaszkę przelecieć papierem ściernym , trochę tego zejdzie te dwie dziurki zaklej, i będzie ładnie wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.