pupil Napisano 5 Lipiec 2002 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2002 czy ktos widzial krzyze w wioskach z luf czołgowych?mam widok na taka jedna ale nie moge rozpoznac od jakiego czołgu pommoze ktos?przy hamulcu ma 9,5 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lipiec 2002 Share Napisano 5 Lipiec 2002 W którym rejonie ? To może być rewelacja, jaka długość lufy (na oko), a może narysuj hamulec wyl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lipiec 2002 Share Napisano 6 Lipiec 2002 pupilto było w książce potwory wychodzą z ukrycia czy coś takiego jak możesz przeslij fotopozdrow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lipiec 2002 Share Napisano 6 Lipiec 2002 potwory wychodzą z głebin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lipiec 2002 Share Napisano 6 Lipiec 2002 Sprawdziłem, mam podejrzenia, fakt kaliber 95 mm w ogóle b. rzadki (nie obraź się , mam nadzieję , że te 9,5 cm mierzyłeś w ŚRODKU lufy), w przypadku SOWIECKIEGO czołgu jest możliwy. Ale i tak było by to jak trafienie 6-ki w totku. Więcej nie powiem, czekam na mail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lipiec 2002 Share Napisano 6 Lipiec 2002 hamulec jest zdjety-chyba-ale przed zakonczeniem lufy jest srednica ok.9,5cm -porownywalem ja z lufa tygrysa w muzeum orla bialego-jest ciut ciensza tak jakby miala kaliber 7,5 zadna lufa w muzeum nie byla taka jak ona-mieszkancy opowiadaja ze byly dwa czolgi-maly i duzy maly niemcy wysadzili a z duzego wzieto lufe na krzyz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lipiec 2002 Share Napisano 6 Lipiec 2002 jak mi ktos da adres netowy to wysle mu zeskanowane zdjecie lufy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lipiec 2002 Share Napisano 6 Lipiec 2002 w jakiejś książce widzałem to zdjęcie krzyża. jest to kielckie. jedna lufa z tego co pamiętam jest od pantery albo IV a druga z T-34. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lipiec 2002 Share Napisano 6 Lipiec 2002 okejos..to nie kieleckie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lipiec 2002 Share Napisano 7 Lipiec 2002 Tak prz okazji to w oddziale muzeum WP w forcie Czerniaków stoi taki krzyż, z tym że ramiona krzyża ma z łusek. Ale nie zgłebiałem juz jego pochodzenia ani lufy uzytej do budowy.Pozdro. berthie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.