CONRADO Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Napisano 27 Styczeń 2008 Witam.Poszukuje wszelkich informacji na temat tej blaszki-z tego co sie orientowalem to jednostka ta wchodzila w sklad 233 zapasowej dywizji pancernej, ktora w kwietniu 1945 zostala przemianowana na 233 dywizje pancerna-czy dobrze mysle?Czy 233 zapasowa DP powstala w 1943 roku?Czy moglby ktos mi przyblizyc szlak bojowy tej jednostki?Bo nie moge nic na ten temat znalezc.Wszelkie info zwiazane z tematem jest mile widziane...
cis Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 Historia http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/PanzerabwAbtErs/PanzerabwAbtErs3.htmTo Poza tym to oddział zapasowy, więc uzupełnienia szły do różnych jednostek (3 od dołu wers)
CONRADO Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Napisano 27 Styczeń 2008 Czyli mam przez to rozumiec ze gosc majacy ten niesmiertelnik mogl walczyc w ktoryms z batalionow wymienionych w tym 3 wersie?
cis Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 Tak. W przypadku pz jag abt batalion to niezbyt trafne określenie, raczej dywizjon. Twój wykop ?
CONRADO Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Napisano 27 Styczeń 2008 Trafienie mojego seniora-zastanawiam sie co tu robila ta jednostka-sa to okolice Suchej Beskidzkiej-czy jakis zwiazek z tym niesmiertelnikiem moze miec gaska ostkette do Panzera III/IV ???
cis Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 Zwłaszcza pod koniec wojny jednostki pz. jag jeździły" na różnym sprzęcie, niekoniecznie działach samobieżnych. Właściciel tej blaszki mogł tez przesiąść" sie do innych jednostek pancernych. Kombinacji jest kilka. Mam podobną.pozdr.
CONRADO Napisano 27 Styczeń 2008 Autor Napisano 27 Styczeń 2008 Czyli poprostu jednoznacznej odpowiedzi nie uzyskam-moglbys pokazac swoja blaszke?
cis Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 Niestety tak. Aha co do gaska ostkette do Panzera III/IV" - może być również od Jagdpanzer-a IV podstawowej siły niektórych pz.jag. abt w 44/45. Podeśle na priv.
cis Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 Nie widzę adresu, napisz na priv to ci podeśle.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.