stwp Napisano 26 Styczeń 2008 Autor Napisano 26 Styczeń 2008 Witam . Mam mały dylemat - osobiście używam akumulatorków energizer 2500 mAh , ale mam dylemat bo zauważyłem że napięcie na nich jest w okolicach 1,35 V ( w wykrywce zamiast napięcia 6 V jest 5,1 V) , nie wiem czy nie przedkłada się to na osiągi wyrywacza .Więc mam pytanie jakich baterii używacie najczęsciej akumulatorków czy najzwyklejszych AA .Pozdrawiam .
stwp Napisano 26 Styczeń 2008 Autor Napisano 26 Styczeń 2008 Witam . Blank jak masz możliwośc ( multimetr ) to zmierz napięcie na swoich akumulatorkach - podejrzewam że napięcie nawet po naładowaniu jest na nich poniżej 1,5 V. Pozdr.
necroskop Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 Witam.W sumie to mam mieszane uczucia :-) W sobote wyskoczyłem na pole z ACE 250 i z braku akumulatorów, które wyjechały z aparatem foto. w innym kierunku zaopatrzyłem się w baterie; i teraz sam nie wiem - czy też dobre pole wybrałem? czy to sprawka wyższego napięcia baterii?W każdym razie boratynki jak dziki wyskakiwały oraz inne pierdołki made in pole".Marek
stwp Napisano 29 Styczeń 2008 Autor Napisano 29 Styczeń 2008 Witam . Wczoraj robiłem jesze raz pomiar napięcia akumulatorków po pełnym ładowaniu i napięcie na poszczególnych sztukach wacha się między 1,33 a 1,34 V , za to zwykłe baterie ( akurat miałem TOSHIBy ) mają 1,53 V. Ja chybna zrobię próbę w terenie z akumulatorkami i zwykłymi bateriami czy jest rożnica w zasięgu - bo na moim poprzednim wykrywaczu PI zwiększenie napięcia zwiększało też jego zasięgi. Zastanawiałem się też nad wpięciem w układ zasilania jeszcze jednego akumulatorka ale mam pewne obawy czy elektronika wytrzyma wyższe napięcie ,bo przy 4 bateriach zwykłych napięcie będzie miało 6,12 V , a przy akumulatorkach 6,65 V. Pozdr.
desmo_sm Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 kolega chodzi z ace250 na akumulatorach i nic nie mowi ze cos jest nie tak a fanty czesze niezle, ale fakt jest taki ze aku maja sporo mniejsze napiecie i sporo wykrywaczy ma niewystarczajace napiecie do poprawnego dzialania ja chodze na panasonicach alkalicznych i jest git jak mialem wczesniej bounty huntera to on na aku wariowal z sygnalami, ace250 lata na aku ale ja osobiscie jestem zwolennikiem baterii
TIX Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 ace ma wskaźnik napięcia i nim należy się sugerować - dopiero przy ostatniej kresce spada zaczynają się problemy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.