Skocz do zawartości

Ace 150 /250 - baterie

stwp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam . Mam mały dylemat - osobiście używam akumulatorków energizer 2500 mAh , ale mam dylemat bo zauważyłem że napięcie na nich jest w okolicach 1,35 V ( w wykrywce zamiast napięcia 6 V jest 5,1 V) , nie wiem czy nie przedkłada się to na osiągi wyrywacza .Więc mam pytanie jakich baterii używacie najczęsciej akumulatorków czy najzwyklejszych AA .Pozdrawiam .
Napisano
Witam . Blank jak masz możliwośc ( multimetr ) to zmierz napięcie na swoich akumulatorkach - podejrzewam że napięcie nawet po naładowaniu jest na nich poniżej 1,5 V. Pozdr.
Napisano
Witam.

W sumie to mam mieszane uczucia :-) W sobote wyskoczyłem na pole z ACE 250 i z braku akumulatorów, które wyjechały z aparatem foto. w innym kierunku zaopatrzyłem się w baterie; i teraz sam nie wiem - czy też dobre pole wybrałem? czy to sprawka wyższego napięcia baterii?
W każdym razie boratynki jak dziki wyskakiwały oraz inne pierdołki made in pole".

Marek
Napisano
Witam . Wczoraj robiłem jesze raz pomiar napięcia akumulatorków po pełnym ładowaniu i napięcie na poszczególnych sztukach wacha się między 1,33 a 1,34 V , za to zwykłe baterie ( akurat miałem TOSHIBy ) mają 1,53 V. Ja chybna zrobię próbę w terenie z akumulatorkami i zwykłymi bateriami czy jest rożnica w zasięgu - bo na moim poprzednim wykrywaczu PI zwiększenie napięcia zwiększało też jego zasięgi. Zastanawiałem się też nad wpięciem w układ zasilania jeszcze jednego akumulatorka ale mam pewne obawy czy elektronika wytrzyma wyższe napięcie ,bo przy 4 bateriach zwykłych napięcie będzie miało 6,12 V , a przy akumulatorkach 6,65 V. Pozdr.
Napisano
kolega chodzi z ace250 na akumulatorach i nic nie mowi ze cos jest nie tak a fanty czesze niezle, ale fakt jest taki ze aku maja sporo mniejsze napiecie i sporo wykrywaczy ma niewystarczajace napiecie do poprawnego dzialania ja chodze na panasonicach alkalicznych i jest git jak mialem wczesniej bounty huntera to on na aku wariowal z sygnalami, ace250 lata na aku ale ja osobiscie jestem zwolennikiem baterii
Napisano
ace ma wskaźnik napięcia i nim należy się sugerować - dopiero przy ostatniej kresce spada zaczynają się problemy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie