pioniu73 Napisano 26 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2008 koledzy wytłumaczcie mi jedno co stanowi broń w świetle prawa......czytałem parę ustaw i wychodzi ze nie mozna posiadać nawet najmniejszej części np szkielet lufa zamek i.t.d na pewnej stronie A.....o mozna kupic wszystko , mało tego na targach milit....i św Dominika na brezentach , roi się od żelastwa....Deko może być dokonane przez odpowiednie organy (w przeciwieństwie do niemiec)...a nie w przydomowym warsztacie , .Wytłumaczcie mi to .....jeżeli sprzedaż odbywa sie na porządku dziennym to jest to legalne czy nie ....i co można posiadać prawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stwp Napisano 26 Styczeń 2008 Share Napisano 26 Styczeń 2008 Witam . Może to wytłumacze tak -prawie wszyscy kierowcy nagmninnie przekraczają dopuszczalne prędkości na drodze , łapią na radar co np 101 samochód . To samo jest z częsciami broni -kiedyś sprzedającym i kupującym się noga powinie . Pozd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 26 Styczeń 2008 Share Napisano 26 Styczeń 2008 pioniu - ustawa sobie, a zycie sobie. Przejdzie sie na jakakolwiek gielde lub do dzialu czesci broni na all i zobaczysz jak sie ludzie przejmuja. Ale, jak slusznie zauwazyl 'stwp' w ostatnim zdaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.