longwood Napisano 20 Styczeń 2008 Autor Napisano 20 Styczeń 2008 prosze o kontakt rozdzkazy z tej okolicygg 1338769grzebie w II wojnie,napoleonie i slaskichpzdr
Leuthen Napisano 20 Styczeń 2008 Napisano 20 Styczeń 2008 Proszę o stosowanie poprawnej polszczyzny (znaki interpunkcyjne, duża litera na początku zdania etc.) i jaśniejsze formułowanie myśli.Proszę o zaprzyjaźnienie się z książkami - one nie gryzą, a jest w nich dużo informacji o działaniach wojennych w Złotoryi oraz jej bliższej i dalszej okolicy. Na dobry początek lektura:a) odnośnie działań wojennych doby napoleońskiej na Śląsku: Mariusz Olczak, Kampania 1813, Wydawnictwo OPPIDUM, Warszawa 2004b) odnośnie działań wojennych doby wojen śląskich: Die Kriege Friedrichs des Grossen, Berlin 1890-1913 (w 3 częściach, każda w tomach)W tył zwrot, do biblioteki marsz!
longwood Napisano 20 Styczeń 2008 Autor Napisano 20 Styczeń 2008 Nie szukam informacji tylko kontaktow z ludzmi z okolicy:-)ALE DZIEKUJE ZA DOBRE CHECI/niestety nie mam polskiej czcionki na kompie wiec wrazliwi wybaczcie/A Ciebie fascynacie bitwy pod Lutynia(stad ten nik prawda??/ zapytam, bo pewnie nie wychodzisz z biblioteki:-):robi juz ktos tlumaczenie 'Der Kampf um Schlesien'??
Leuthen Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 Interesuje mnie wiele różnych bitew, nie tylko ta pod Lutynią. Siedzę często w bibliotekach i czytam książki (w przeciwieństwie do wielu poszukiwaczy), udzielam się na okołohistorycznych forach dyskusyjnych, jeżdżę na wykopki" z wykrywaczem, uczestniczę w rekonstrukcjach historycznych, wędruję po górach i robię jeszcze masę innych rzeczy.
Leuthen Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 Jeśli chodzi o pytanie dot. tłumaczenia Der Kampf um Schlesien", to nic mi nie wiadomo o takowym przedsięwzięciu. Ale po co tłumaczyć, skoro można poczytać w oryginale? :-)))
longwood Napisano 21 Styczeń 2008 Autor Napisano 21 Styczeń 2008 Bo ja sie do wiosny nudze to bym przetlumaczyl.Hop hop!Wydawcy!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.