Patryk E28 Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2008 Witam! Trafił mi się dzisiaj na złomie hełm(m 40?).Na zewnątrz został oszpecony farbą olejną. W jaki sposób odzyskać orginalną farbę jeśli jest to oczywiśćie możliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk E28 Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk E28 Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2008 Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Sodą kuchenną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk E28 Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2008 A dokładniej? Wsadzić to do roztworu z sodą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Wątpię żebyś z niego wyciągnął w większym stopniu oryginalna farbę ale jak chcesz próbuj, powodzenia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Do gara i wygotuj w wodzie z proszkiem do prania. Olejna zejdzie, orginalna zostanie o ile jest (w co wątpie).Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 orginalnej tam chyba nie ma. Gotowanie w proszku? kiepski ze mnie kucharz ale nie udała mi sie ta sztuka nigdy.Gotowałem kiedyś godzinę puszkę po masce i fakt farba zmiekła ale i tak trza było drzeć. Więc wymysliłem coś innego... Ja Ci proponuję, polać ten hełm benzyną i podpalić. Farba zejdzie płatami w mig :D a że stal jest zdrowa jak widać to nić się hałerowi nie stanie. nie żartuję!pozdrawiam ! ognisty-Klaus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 Ogień albo szczotka zakładając ,że oryginalnej farby nie ma ( tak pewnie jest) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.